17-05-2021

«Κανείς από τους 160 που ζητούν αναδρομικά, δεν είναι βουλευτής του ΚΚΕ» (video)

Κανείς από τους 160 πρώην βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικές αποζημιώσεις δεν είναι βουλευτής του ΚΚΕ, σημείωσε ο πρώην βουλευτής και μέλος του Π.Γ. του κόμματος, Νίκος Σοφιανός, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Δείτε επίσης: Πολιτική θύελλα έχουν ξεσηκώσει οι προσφυγές για αναδρομικά

Ο κ. Σοφιανός τόνισε την επικαιρότητα της πρότασης του κόμματός του για κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και σειράς οικονομικών προνομίων των βουλευτών, χαρακτήρισε δε, «απαράδεκτη» την κίνηση των 160.

Δείτε επίσης: «Κανένας βουλευτής μας δεν ζητά αναδρομικά» ξεκαθαρίζει το ΚΚΕ

Δείτε επίσης: Αναδρομικά 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να λάβουν 160 πρώην βουλευτές

Με αφορμή δημοσιογραφική παρατήρηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι συμπεριλαμβανομένων των τεράστιων ποσοστών ανεργίας, είπε ότι υπήρχε μια αυταπάτη πως κάποιοι μπορεί να γλιτώσουν από τα μέτρα που περνάει αυτή η κυβέρνηση, μαζί με όσους ψήφισαν μαζί της το 3ο μνημόνιο.

Ο κ. Σοφιανός αντέκρουσε την άποψη που θέλει τους δημοσιογράφους «να τους χαρίζεται η ιστορία λόγω του αγγελιοσήμου», λέγοντας πως απόψεις σαν αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο μιας επιχείρισης δυσφήμησης κάποιων κλάδων εργαζομένων, προκειμένου «να περάσει πιο καλά αυτός ο οδοστρωτήρας των μέτρων που ψήφισε και η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση και τα προνομοθετημένα μέτρα τα οποία θα μπουν σε ισχύ από το ’19 – ’20 και πιθανά το ’18».

Σε σχέση με το ταξίδι και τις συμφωνίες του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Σοφιανός απάντησε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να αρνηθεί τους δρόμους στους οποίους τον έχουν οδηγήσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις, και σημείωσε ότι «το παιχνίδι της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας έχει ακουστεί και στο παρελθόν». Η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, κατά το στέλεχος του ΚΚΕ, «υπηρετεί τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς», ενώ από την πλευρά του Προέδρου των ΗΠΑ δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά στα ελληνοτουρκικά, στις διεκδικήσεις δηλαδή που έχει η Τουρκία στο Αιγαίο, στο Κυπριακό, «στα εθνικά θέματα όπως ονομάζονται, στα οποία ποντάρει υποτίθεται η ελληνική κυβέρνηση και οι προηγούμενες».

Ως προς το θέμα του χρέους, ο κ. Σοφιανός απάντησε πως η θέση του ΚΚΕ «που εντάσσεται στα πλαίσια μιας συνολικότερης επαναστατικής αλλαγής στην Ελλάδα, είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους. Αυτός είναι ο δρόμος ο οποίος εντάσσεται στην συνολικότερη πολιτική πρόταση, που έχουμε σαν κόμμα. Την έξοδο δηλαδή από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και την κοινωνικοποίηση του πλούτου που έχει αυτή η πατρίδα».

Σε ό,τι αφορά τέλος, τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για κοινωνικό πλεόνασμα, ο κ. Σοφιανός χαρακτήρισε «ανέκδοτο» το πλεόνασμα αυτό, «όχι γιατί δεν έχει ανάγκη ένα κομμάτι του λαού μας, το οποίο βρίσκεται σε συνθήκες ένδειας, 100-200-300 ευρώ». Κάλεσε δε, τον ελληνικό λαό να αντιδράσει, καθώς «τρίτη αξιολόγηση σημαίνει νέα μέτρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ