15-05-2021

Τις προτάσεις της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το οικονομικό μοντέλο για τη «διέξοδο από την κρίση», καθώς και το μοντέλο διακυβέρνησης που αφορά σε μία σύγχρονη δημόσια διοίκηση και σε μια σοβαρή αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων που απασχολούν τον Έλληνα πολίτη θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο “Ι.Βελλίδης”, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Ο κ. Γκιουλέκας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «υπάρχει μια βαθιά, σκοταδιστική, ιδεοληπτική αντίληψη από τους κυβερνώντες που λέει ότι πρέπει να γυρίσουμε σε ένα άλλο μοντέλο, το μοντέλο του κρατισμού που ευτυχώς για την Ελλάδα το έχουμε αφήσει πολλές δεκαετίες πίσω. Εμείς (η ΝΔ) πιστεύουμε στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων,στη μείωση των φορολογικών συντελεστών γιατί μόνο έτσι δημιουργώντας ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον μπορείς να πεις, ελάτε στην Ελλάδα να επενδύσετε».

Όπως είπε ο κ. Γκιουλέκας, «αυτό το οποίο εμείς ερχόμαστε να πούμε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι το τι θα κάνουμε αύριο. Είναι γνωστό τι δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια, δεν κατήργησε ο Αλέξης Τσίπρας τα μνημόνια, δεν διέγραψε μονομερώς το χρέος, δυστυχώς έγινε το ανάποδο (…)Τελικά δεν είδαμε καμία διαπραγμάτευση να πετυχαίνει».

«Σε μια χώρα η οποία είναι χειμαζόμενη οικονομικά έχει δύο τροπους να βρει λεφτά. Ο ένας τρόπος είναι να συνεχίσουμε τη φορομπηχτική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, να συνεχίσουμε να επιβαρύνουμε τους Έλληνες πολίτες ή να βρούμε χρήματα από μια άλλη οδό. Η δική μας οδός και αυτό το οποίο θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η οδός των επενδύσεων. Αλλά επενδύσεις, πιστεύοντας σ’ αυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς σχετικά για την ανάπτυξη της πόλης, ο κ. Γκιουλέκας τόνισε πως «λείπουν οι υποδομές και η κρατική βούληση να δώσει στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα την ώθηση αυτή».

Συγκεκριμένες, στοχευμένες και μετρήσιμες παρεμβάσεις, οι οποίες είναι αναγκαίες για τη δημιουργία ενός ξεκάθαρου φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, θα παρουσιάσει απόψε, στην ομιλία του στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως σημείωσε, «δεν υπάρχει -με μεγάλη ευθύνη της παρούσας κυβέρνησης- η πολιτική, η οικονομική ασφάλεια και το σαφές πλαίσιο (για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και την προσέλκυση επενδύσεων). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ θα δώσει συγκεκριμένα δείγματα και συγκεκριμένες πρακτικές οι οποίες θα είναι μετρήσιμες, θα συνδέουν την επένδυση με συγκεκριμένους φορολογικούς συντελεστές, την επέκταση της επένδυσης, τις θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος σε θέματα διοικητικής ανασυγκρότησης τόνισε -μεταξύ άλλων- πω; «η πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να είναι το αφήγημα ενός πρωθυπουργού για την ανάταξη της οικονομίας. Μόνο ο ιδιωτικός τομέας, μόνο το επιχειρείν. Σ’ αυτό σίγουρα φιλικότερος όλων και στη μέχρι τώρα πορεία του και στις θέσεις του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Πρόσθεσε δε, ότι, στο “πεδίο” της διοικητικής ανασυγκρότησης υπάρχουν πολλά ζητήματα και αυτά -όπως είπε- «θα αποτελέσουν το μεγάλο αγκάθι της τρίτης αξιολόγησης. Η τρίτη αξιολόγηση κατά 70% αφορά την εφαρμογή, την υλοποίηση νομοθετικών παρεμβάσεων οι οποίες έγιναν νωρίτερα και έχουν σχέση -μεταξύ άλλων- με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, με την κινητικότητα στο Δημόσιο, με τον αποκομματισμό της δημόσιας διοίκησης. Σε όλα αυτά η κυβέρνηση απλά επικοινωνιακά διαχειρίζεται το ζήτημα, επί της ουσίας δεν έχει προχωρήσει τίποτα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ