18-01-2021

Βίτσας: Δημοσιεύματα παραπληροφόρησης τα περί διορισμών

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, με αφορμή δημοσιεύματα περί διορισμών συνεργατών σε γραφεία υπουργών και ειδικότερα στο γραφείο του ΑΝΥΕΘΑ, τονίζοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν στο φως δημοσιεύματα παραπληροφόρησης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν στο φως δημοσιεύματα παραπληροφόρησης με αφορμή τοποθετήσεις για την κάλυψη θέσεων συνεργατών σε γραφεία της κυβέρνησης.

Είναι δεδομένο ότι οι «διορισμοί» αυτοί είναι για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών στη στήριξη του κυβερνητικού έργου, όπως προβλέπεται, και λήγουν το αργότερο με τη λήξη της θητείας του κάθε υπουργού. Ειδικότερα το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, έχει τη χαμηλότερη δυνατή στελέχωση με πολιτικούς συνεργάτες.

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη πρόσληψη στο γραφείο του ΑΝΥΕΘΑ, για την οποία γίνεται λόγος στα δημοσιεύματα, είναι για την κάλυψη κενής θέσης συνεργάτη που αποχώρησε. Άρα δεν είναι επιπλέον πρόσληψη αλλά αντικατάσταση.

Πάντως η ΝΔ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης το μόνο που δεν έχουν ακόμα κατηγορήσει την κυβέρνηση είναι γιατί δεν κάνει διορισμούς υπουργών μέσω ΑΣΕΠ».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ