26-01-2021

“Η ευρώπη πρέπει να πάρει τον δρόμο του αριστερού προοδευτικού φεντεραλισμού”

  • Να εφαρμοστεί σχέδιο για την ανάπτυξη λέει ο Παππάς
  • Η Ελλάδα ξανακερδίζει τον ρόλο της διεθνώς

“Η λύση βρίσκεται στον αριστερό προοδευτικό φεντεραλισμό, αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να πάρει η Ευρώπη”, είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον ευρωπαϊκό ιστότοπο EURACTIV σημειώνει ότι «η πρώτη πετυχημένη έξοδος στις αγορές, μαρτυρά ότι γενικεύεται η εικόνα μιας χώρας σε ανάκαμψη».

Από εδώ και πέρα τονίζει, πρέπει να εφαρμοστεί ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, που δεν θα επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος. “Τον υπερδανεισμό του δημοσίου και των νοικοκυριών, αλλά και τις τεράστιες ανισότητες που προέκυψαν από ένα μοντέλο οικονομικής πολιτικής το οποίο δοκίμασε και τις κοινωνίες αλλά και τις πολιτικές ηγεσίες στην Ευρώπη”.

“Η Ελλάδα είναι σε ένα μοναδικό σημείο στο χάρτη, ξανακερδίζει το ρόλο της διεθνώς, αξιοποιώντας την γεωστρατηγική της θέση. Η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει κόμβο τηλεπικοινωνιών, εμπορίου και μεταφορών, αλλά για το κάνει αυτό, με τρόπο συμπαγή και αξιόπιστο, χρειάζεται σύγχρονα δίκτυα”, επισημαίνει ο υπουργός.

Αναφέρει ότι στη χώρα μας υπάρχει αύξηση στην απασχόληση κατά 320 χιλιάδες θέσεις εργασίας σε 2,5 χρόνια και πτώση της ανεργίας κατά 5,5% από την διακυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα εξαντλήσει 4ετία στην περίοδο κρίσης και εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας», τονίζει ο Νίκος Παππάς.

«Προκαλούμε την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει τις ‘ανοησίες’ και να μιλήσει για την ουσία της πολιτικής. Να έρθει στο τραπέζι της συζήτησης για το σκληρό πυρήνα της πολιτικής και των αποτελεσμάτων που εμείς φέρνουμε», είπε κλείνοντας ο υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ