28-01-2021

«Ουδέποτε ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε σχέδιο για παράλληλο νόμισμα», διαβεβαίωσε ο Σκουρλέτης

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, διαψεύδοντας τα όσα ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και τονίζοντας ότι ουδέποτε ο τελευταίος παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο, είτε στη κυβερνητική επιτροπή, σχέδιο για παράλληλο νόμισμα.

Παράλληλα, τόνισε ότι μόνη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης ήταν λύση εντός της ΕΕ.

«Επειδή υπήρξα και μέλος του υπουργικού συμβουλίου και μέλος του κυβερνητικού συμβουλίου, ουδέποτε υπήρξε από τον κ. Βαρουφάκη παρουσίαση σχεδίου για παράλληλο νόμισμα. Η στρατηγική επιλογή μας ήταν μία: Να αναζητήσουμε λύση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποφύγουμε μια βίαιη λύση που θα ήταν πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό και για τα στρατηγικά μας συμφέροντα. Η κυβέρνηση δεν φλέρταρε με άλλες επιλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, απαντώντας στα πυρά που δέχθηκε στη Βουλή από την αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους ΟΤΑ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε την αντιπολίτευση να μην υιοθετεί άκριτα τους ισχυρισμούς του κ. Βαρουφάκη.

«Μπορεί να θέλετε ένα “φιλμ νουάρ” που θα βοηθήσει ίσως τις πωλήσεις του βιβλίου του κ. Βαρουφάκη, αλλά μην υιοθετείτε άκριτα ό,τι ακούγεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε και στη κριτική που δέχθηκε, τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας στις αγορές, κάνοντας λόγο για «ένδειξη εμπιστοσύνης των αγορών προς τη χώρα μας που δημιουργούν θετικές προοπτικές».

«Τη χθεσινή δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές, πρέπει κανείς να την αξιολογήσει ως ένα πρώτο σημερινό βήμα και να την συγκρίνει με αυτά που θα ακολουθήσουν, δηλαδή μια δεύτερη πετυχημένη έξοδο», σημείωσε και προσέθεσε:

«Υπάρχουν θετικά στοιχεία από την έξοδο της χώρας στις αγορές. Το αποτέλεσμα δείχνει αύξηση της εμπιστοσύνης των αγορών στη χώρα μας και αυτό είναι θετικό και οδηγεί σε πολύ καλές προοπτικές. Δεν θα ακούσετε από μένα εξωραϊσμούς για την έξοδο της χώρας στις αγορές, ούτε προσπάθεια θριαμβολογίας».

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι παρέδωσαν στη σημερινή κυβέρνηση στεγνά ταμεία, τη χώρα εκτός προγράμματος και με τεράστια ύφεση, αλλά και ρημαγμένη την ελληνική κοινωνία.

«Υπερχρέωσαν τη χώρα, κατέστρεψαν το κράτος και έρχονται σήμερα να λειτουργήσουν ως λωτοφάγοι», ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε, έωλο, εκτός τόπου και χρόνου, αστείο, αλλά και αποτυχημένο, το επιχείρημα ότι τα δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κόστισαν στη χώρα 100 δισ. ευρώ.

Ακόμα, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης περί προσπάθειας χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, ενώ τόνισε την ανάγκη όλοι να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση των υψηλών τόνων.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Έχουμε δικαίωμα να ασκούμε κριτική, ιδιαίτερα όταν γίνονται από επίσημα χείλη. Πρέπει όμως να γίνεται μέσα από τον απόλυτο σεβασμό της διάκρισης των εξουσιών. Προσωπικά, αναφέρθηκα σε κύκλους της Δικαιοσύνης, συνδικαλιστικούς -και όχι κατά όλων των δικαστών-, που φαίνεται ότι υπερβαίνουν τα όρια της αρμοδιότητας τους» τόνισε και κατέληξε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση:

«Αποκλιμάκωση από όλους τους τόνους. Και από εσάς- εκτός κι αν θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ