31-10-2020

Μετά τις 28 Αυγούστου η συζήτηση για το Noor1 – Αίτημα Καμμένου για σήμερα, άρνηση από ΝΔ

  • Με σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Βουλής, του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ η αναβολή
  • Αίτημα Καμμένου για διεξαγωγή της συζήτησης αργότερα μέσα στη μέρα
  • Δεν υπήρξε ανταπόκριση από ΝΔ
  • Η συζήτηση μετατίθεται για μετά τις 28 Αυγούστου

Μετά τις 28 Αυγούστου θα γίνει η συζήτηση επί της προτάσεως της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής, καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση της ΝΔ στο αίτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων η συζήτηση να μετακινηθεί λίγες ώρες αργότερα σήμερα, δεδομένου ότι η κατάσταση στην Κω βαίνει προς ομαλοποίηση.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επικοινώνησε σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και ζήτησε η συζήτηση να γίνει σήμερα, λίγες ώρες αργότερα, δηλαδή να ξεκινήσει το μεσημέρι, καθώς «η κατάσταση στην Κω φαίνεται να ομαλοποιείται».

Αίτημα Καμμένου, δεν υπήρξε «γαλάζια» ανταπόκριση

Ο κ. Καμμένος ζήτησε να γίνει σήμερα η συζήτηση, δεδομένου ότι αναχωρεί την Δευτέρα για προγραμματισμένο ταξίδι στην Αμερική. Το αίτημά του μεταφέρθηκε στη ΝΔ, στον γραμματέα της ΚΟ Κώστα Τσιάρα, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση και συνεπώς η συζήτηση θα πρέπει να γίνει μετά το άνοιγμα της Βουλής, στις 28 Αυγούστου, δεδομένου ότι, πλην της απουσίας του κ. Καμμένου, υπάρχει και σημαντικός φόρτος εργασίας στο κοινοβούλιο με προγραμματισμένες συνεδριάσεις νομοθετικού έργου.

«Όπως γνωρίζετε, αναβάλαμε τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση Εξεταστικής, μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και μετά από αίτημα και του κ. Μητσοτάκη και σε συνεννόηση και με άλλα κόμματα. Θέλω να σας πω ότι μετά και την σχετική ομαλοποίηση της κατάστασης, από την πλευρά του ιδίου του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του κ. Καμμένου, ετέθη το αίτημα και το ζήτημα, επειδή ακριβώς δεν θα είναι δυνατόν να γίνει αυτή η συζήτηση τις επόμενες ημέρες, να γίνει έστω η συζήτηση από σήμερα το μεσημέρι και ύστερα. Να ξεκινήσει δηλαδή η συζήτηση σήμερα το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί το βράδυ.

Διαβιβάσαμε την πρόταση αυτή δια του κ. Τσιάρα προς τη ΝΔ, που είχε την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή της συζήτησης, δεν υπήρξε ανταπόκριση ως προς αυτό. Δηλαδή ότι θα μπορούσε σήμερα να γίνει η συζήτηση. Κατόπιν τούτου δεν θα γίνει η συζήτηση και θα πάει μετά το άνοιγμα της Βουλής, δηλαδή μετά τις 28 Αυγούστου, λόγω υπερφόρτωσης των ημερών μέχρι να κλείσει η Βουλή και λόγω απουσίας του κ. Καμμένου που ήταν γνωστή, στην Αμερική, την ερχόμενη εβδομάδα.

Γι΄αυτό άλλωστε είχαμε πει να γίνει η συζήτηση σήμερα. Υπήρξε γι΄αυτό η προσπάθεια να γίνει η συζήτηση έστω και με μερικές ώρες καθυστέρηση σήμερα, διότι μετά σημαίνει ότι η συζήτηση θα έπρεπε να γίνει τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους.

Αναφερόμενος στον ισχυρό σεισμό στην Κω, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς και την ευχή να έχουν καλή εξέλιξη οι τραυματίες. «Εξ όσων γνωρίζουμε και από τους υπουργούς που έσπευσαν το βράδυ και ήταν παρόντες στην εκτίμηση των ζημιών, η κατάσταση βαίνει ομαλοποιούμενη, υπό απόλυτο έλεγχο και ελπίζουμε μέσα στην ημέρα να έχουν αποκατασταθεί οι συγκοινωνίες και άλλες βλάβες στις υποδομές» είπε ο Νίκος Βούτσης.