09-05-2021

Μητσοτάκης: Η εξουσία σάς έχει διαφθείρει και έχετε αποκτήσει ανοσία (video)

  • Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε τόσο στον Παύλο Πολάκη, όσο και στον Πάνο Καμμένο
  • Για την οικονομία κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι απέτυχε σε όλους τους στόχους που ο ίδιος είχε βάλει από πέρσι στον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ
  • Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του έχει και σχέδιο και όραμα και θα καταφέρει να πείσει τους δανειστές

Για αντιδημοκρατικές πρακτικές κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της τοποθέτησής του κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στους Πάνο Καμμένο και Παύλο Πολάκη, τους οποίους κατηγόρησε για ανευθυνότητα.

«Η εξουσία σάς έχει διαφθείρει πολιτικά, έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση με τα φαλλικά σύμβολα στον λογαριασμό του στο twitter, τη χρήση στρατιωτικού ελικοπτέρου, αλλά και την επικοινωνία του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι «όποιος εμπλέκεται σε αξιόποινες υποθέσεις, πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου, όπως και αν λέγεται, όσο ισχυρός και αν είναι».

Παράλληλα, επιτέθηκε και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, χαρακτηρίζοντάς τον πολιτικά ανεύθυνο και θεσμικά χυδαίο και συμπληρώνοντας πως με κάθε ευκαιρία ασκεί πίεση στη δικαιοσύνη.

Για την οικονομία κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι απέτυχε σε όλους τους στόχους που ο ίδιος είχε βάλει από πέρσι στον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ενώ είπε για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ψήφιζαν κι άλλα μέτρα προκειμένου να παραμείνουν στα έδρανα του κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του έχει και σχέδιο και όραμα και θα καταφέρει να πείσει τους δανειστές για τη μείωση στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, να προσελκύσει επενδύσεις, να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης βελτιώνοντας την καθημερινότητα και τα οικονομικά όλων των Ελλήνων.

Από κει και πέρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε τρία ζητήματα ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής.

«Ζήτημα πρώτο. Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Το ύφος και το ήθος, η ασχήμια της δημόσιας παρουσίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι σε γνώση όλων. Προφανώς ταυτίζεστε μαζί του. Πείτε μας κ. Τσίπρα. Ο κ. Καμμένος απολαμβάνει κάποιο είδος πολιτικού, θεσμικού ή νομικού ακαταλόγιστου;» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Επ΄ αυτού αναρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης, αν μπορεί ο κ. Καμμένος να παραβιάζει τους στρατιωτικούς κανονισμούς και να χρησιμοποιεί τα στρατιωτικά ελικόπτερα σαν να είναι παιχνίδι του και να μπορεί να έχει αλλεπάλληλες συνομιλίες με ισοβίτη έγκλειστο για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για εκτροπή που παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών και τόνισε πως όποιος εμπλέκεται σε αξιόποινες υποθέσεις πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου και αν βρεθεί ένοχος να πάει στη φυλακή.

«Μόνο που αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Ούτε ο Τσίπρας θα το κρίνει, ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Μητσοτάκης» συνέχισε και ρώτησε ευθέως τον πρωθυπουργό αν τον είχε ενημερώσει ο υπουργός Άμυνας για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη.

«Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν φαίνεται να ενοχλούνται από όλα αυτά. Ελάχιστοι έχουν επιφυλάξεις. Οι υπόλοιποι κρύβονται πίσω από την ανωνυμία μιας κοινοβουλευτικής ομάδας που ενδιαφέρεται μόνο για την εξουσία, έστω με τίμημα την πολιτική συνενοχή. Η εξουσία σας έχει φθείρει» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ θέτοντας ένα δεύτερο ζήτημα, μίλησε για συνολική πίεση στη Δικαιοσύνη, δημόσια και χωρίς ντροπή, με πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Θεσμικά χυδαίος» ήταν η έκφραση που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα είπε: «Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερη στοιχείωση -όπως λέτε κι εσείς- για να γνωρίζετε ότι οι θεσμοί είναι πάνω από πρόσωπα».

Ως τρίτο ζήτημα έθεσε την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης. Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, έλεγε ότι θα έφερνε στα κρατικά ταμεία 3 δισ. ευρώ από τις λίστες υπόπτων και από την καταπολέμηση λαθραίας διακίνησης τσιγάρων και καυσίμων και τελικά σε 30 μήνες ως κυβέρνηση εισέπραξε λιγότερα από 100 εκατ.

«Πρωταθλητές στο να βάζετε φόρους, αλλά ουραγοί στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αυτό είστε κ. Τσίπρα» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τα θέματα της οικονομίας μετά και την τελευταία απόφαση του Eurogroup, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για καθολική αποτυχία της κυβέρνησης.

Υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός, πέρσι τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, είχε θέσει πέντε στόχους: να κλείσει σύντομα η β’ αξιολόγηση, να οριστικοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, να πετύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, να αποκλιμακώσουμε το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Το σκορ ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον κ. Τσίπρα είναι 5-0»

«Δικοί σας οι στόχοι και τελείως δική σας η αστοχία. Το σκορ ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον κ. Τσίπρα είναι 5-0» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε αναλυτικά γιατί απέτυχε η κυβέρνηση σε όλους τους στόχους της.

Επιπρόσθετα, υπενθύμισε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στις 15 Μαρτίου του 2014, όταν η χώρα βγήκε στις αγορές, κατά τις οποίες, μεταξύ άλλων, μιλούσε για στημένη έξοδο.

«Εγώ δεν θα σας πω ότι δουλεύετε για την Rothchild όπως θα λέγατε εσείς. Μακάρι να βγούμε στις αγορές. Εμείς καλούμε τους επενδυτές και σήμερα να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα. Δεν τους διώχνουμε όπως κάνατε εσείς» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «εάν η χώρα στέκεται ακόμα όρθια οφείλεται και στη στάση της αντιπολίτευσης».

Είπε επίσης, ότι χάρη στην προσδοκία ότι θα έρθει μια επόμενη κυβέρνηση, υπάρχει σήμερα μεγαλύτερη δυνατότητα να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα «γιατί οι αγορές και οι επενδυτές γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν κίνδυνο με την επόμενη κυβέρνηση και τους συμφέρει να επενδύσουν».

«Αντί να γελάτε κ. Τσίπρα, ακούστε λίγο πώς αντιμετωπίζουμε εμείς τις επενδύσεις και τι ασφάλεια δικαίου προσφέρουμε στους επενδυτές σε σχέση με αυτά που κάνατε εσείς το ’14 και δεν ζητήσατε συγγνώμη» πρόσθεσε, σε κλίμα έντασης στην αίθουσα.

«Σε αντίθεση με σας, εμείς δεν συκοφαντήσαμε ποτέ»

«Εμείς, σε αντίθεση με εσάς, δεν συκοφαντήσαμε ποτέ. Ούτε επενδύσαμε στην καταστροφή και στη ρήξη» ανέφερε, ενώ απαντώντας στους κυβερνητικούς βουλευτές που εκείνη την ώρα αντέδρασαν έντονα, είπε: «Δεν ντρέπεστε λίγο; Το καλοκαίρι του ’15 πώς έμεινε η χώρα στο ευρώ κύριοι; Ντροπή σας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, ότι το κόμμα του έχει και σχέδιο και όραμα και θα καταφέρει να πείσει τους δανειστές για τη μείωση στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, να προσελκύσει επενδύσεις, να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, βελτιώνοντας την καθημερινότητα και τα οικονομικά όλων των Ελλήνων.

Κλείνοντας την ομιλία του υπενθύμισε άλλη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, όπου μεταξύ άλλων έλεγε ότι δεν μπορεί με βάση τις δημοσκοπήσεις να υπάρχει κυβέρνηση με 15%.

«Μόνος σας τα λέγατε κ. Τσίπρα. Φύγετε λοιπόν τώρα εσείς» είπε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.

Δευτερολογία Κυριάκου Μητσοτάκη

Στη συνομιλία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με ισοβίτη αναφέρθηκε και στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν γνώριζε για αυτή την επικοινωνία και είπε με έμφαση ότι «όσο αγαθές μπορεί να είναι οι προθέσεις αυτού που εμπλέκεται, αυτά δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες».

«Δύο τινά συμβαίνουν. Ή το γνωρίζατε, οπότε έχουμε ανάμειξη σε επίπεδο πρωθυπουργού σε μια υπόθεση άκρως προβληματική ή δεν τον γνωρίζατε, οπότε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως και κακώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν συμφωνεί να γίνει εξεταστική επιτροπή για το ζήτημα αυτό.

«Ιδού η Ρόδος, ελάτε να φτιάξουμε μια εξεταστική. Εγώ δεν καλύπτω κανένα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας για την οικονομία υπενθύμισε συνέντευξη του πρωθυπουργού κατά την οποία ανέφερε συγκεκριμένα μέτρα τα οποία δεν θα δεχόταν.

«Αιδώς Αργείοι κ. Τσίπρα με την υποκρισία πια. Αυτά λέγατε πριν 5 μήνες και τα δεχτήκατε όλα. Εσείς υπογράψατε το 4ο μνημόνιο. Όλοι εσείς που σας υπερασπίστηκε ο κ. Τσίπρας επειδή είπα ότι τα κάνετε όλα για την καρέκλα. Δεν θα πάρω τίποτα πίσω από όλα αυτά. Δεν βρέθηκε ένας να πει “δεν μπορώ να πάρω πίσω αυτά που έλεγα και να παραιτηθεί”. Ούτε ένας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση ξέχασε τον στόχο της ποσοτικής χαλάρωσης.

Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θεωρεί καλή τη διαπραγμάτευση που έγινε το α’ εξάμηνο του 2015 και ζήτησε εξεταστική επιτροπή για όσα έγιναν εκείνη την περίοδο.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στο Politico ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω.

«Η τρομοκρατία -θα το επαναλάβω άλλη μια φορά, η τρομοκρατία, όχι η βία- με μία εξαίρεση, την τραγική δολοφονία του Π. Φύσσα, είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας αριστεράς. Είτε σας αρέσει είτε όχι», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Σε εμένα θα πείτε ντροπή μου; Εσείς δεν ντρέπεστε λίγο; Έχετε αντιληφθεί σε ποιον μιλάτε; Μιλάτε σε κάποιον που έχει θρηνήσει θύματα».

Στο τέλος της ομιλίας του απάντησε σε μία ακόμη αναφορά του πρωθυπουργού. «Τρίτη φορά κάνατε αυτή την αναφορά. Δεν γεννήθηκα ανεπάγγελτος. Εργάστηκα 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και στην Εθνική, και στο εξωτερικό. Εσείς κ. Τσίπρα που έχετε δουλέψει; Ποιος είναι προϊόν του κομματικού σωλήνα και ποιος όχι; Μην ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πριν κατέβει από το βήμα αναφέρθηκε και σε μία φράση του Κάρλ Μαρξ. «Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος. Καλά θα κάνετε να τον ακούσετε. Το άθλιο εκλογικό αποτέλεσμα αφορά εσάς. Η χωρίς τέλος αθλιότητα αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τη δημοκρατία, το παρόν και το μέλλον της πατρίδας. Η μονή σας υπηρεσία στον τόπο είναι να δώσετε επιτέλους το λόγο στο λαό. Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ