13-05-2021

Θέμα αντισυνταγματικότητας της ρύθμισης για τις τηλεοπτικές άδειες, θέτει ο Λοβέρδος

  • Επίκαιρη ερώτηση στον Νίκο Παππά για τη νέα ρύθμιση των αδειών
  • «Το ΕΣΡ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία πως η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική, λόγω της μη γνωμοδότησης του ΕΣΡ» τονίζει ο βουλευτής

Ζήτημα αντισυνταγματικότητας και της νέας ρύθμισης για τις τηλεοπτικές άδειες, θέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, με επίκαιρη ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

«Στην Ολομέλεια της Βουλής, την 23η Ιουνίου 2017, σας ζήτησα να καταθέσετε τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τη ρύθμιση που είχατε εισηγηθεί στη Βουλή και η πλειοψηφία την ψήφισε (η ΔΗΣΥ όχι). Μου απαντήσατε πως υπάρχει η γνωμοδότηση αυτή, ειδικότερα πως υπάρχει σχετική “αλληλογραφία” και πως θα την καταθέσετε.

Ούτε όμως την καταθέσατε, ούτε και υπάρχει γνωμοδότηση του ΕΣΡ, ως προς τη νομοθετική σας παρέμβαση» αναφέρει ο κ. Λοβέρδος και υπογραμμίζει πως η γνωμοδότηση αυτή είναι συνταγματικώς απαραίτητη, την προβλέπει το Σύνταγμα και ακριβώς αυτό το περιεχόμενο επιβεβαίωσε και η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ».

Ο κ. Λοβέρδος επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, μετά την ψήφιση της ανωτέρω διάταξης, το ΕΣΡ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία πως η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική, λόγω της μη γνωμοδότησης του ΕΣΡ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής καλείται να απαντήσει «αν υπάρχει απόφαση του ΕΣΡ για την αντισυνταγματικότητα της επιλογής του να μη ζητήσει τη γνώμη του για την πρόσφατη ρύθμιση που εισηγήθηκε στη Βουλή», «γιατί επιμένει σε αντισυνταγματικές πρακτικές» και αν θέλει να «καταργήσει στην πράξη την ανεξάρτητη αρχή του ΕΣΡ».

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ