15-04-2021

Περιοδεία του προέδρου της Ν.Δ. στην Καρδίτσα (εικόνες)

Με επισκέψεις σε αγροτικές και καταγραφή των προβλημάτων, μέσα από διάλογο που ανέπτυξε με τους παραγωγούς, ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία του στη Δυτική Θεσσαλία, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτος σταθμός ήταν το χωριό ‘Αγιοι Θεόδωροι, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καρδίτσα, όπου συναντήθηκε με παραγωγούς που καλλιεργούν ιπποφαές.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στα γραφεία των παραγωγών του συγκεκριμένου προϊόντος, όπου ενημερώθηκε για την καλλιέργεια και τις προοπτικές που δημιουργούνται.

Μετέπειτα και πριν το χωριό Καρποχώρι συναντήθηκε με μελισσοκόμο της περιοχής, ο οποίος του ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τα οποία είναι κυρίως γραφειοκρατικού χαρακτήρα.

«Μέσα από αυτήν τη διαδικασία παράγουν και προωθούν ένα προϊόν εξαιρετικά καινοτόμο, ένα προϊόν το οποίο είναι και εξαιρετικά κερδοφόρο για εκείνους τους αγρότες, οι οποίοι θα επιλέξουν να το καλλιεργήσουν. Αυτό το μικρό παράδειγμα δείχνει το μέλλον. Ποιο είναι το μέλλον; Το μέλλον είναι ομάδες παραγωγής, καλά οργανωμένες, με στόχευση σε ποιοτικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να τυποποιηθούν και να κατευθυνθούν σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για να γίνουν, όμως, όλα αυτά – δεν θα γίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη – προφανώς χρειάζεται και η στήριξη της πολιτείας, μέσα από μια συγκροτημένη πολιτική, η οποία θα στηρίξει τον αγροτικό τομέα, τον πρωτογενή τομέα με έργα και όχι με λόγια», είπε μιλώντας στους αγρότες χαρακτηρίζοντας το κόστος παραγωγής ως καθοριστικό. Σε αυτή τη λογική επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%. Όπως είπε, η ΝΔ πίεσε πολύ σε αυτήν την κατεύθυνση και ευτυχώς η κυβέρνηση, αυτήν τουλάχιστον την πρότασή της ΝΔ, μετά από πολύ μεγάλη πίεση και μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση, την υιοθέτησε.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη πρέπει να μειωθεί η φορολογία γενικότερα, φέρνοντας ως παράδειγμα την ανάγκη μείωσης του ΕΝΦΙΑ, αλλά και του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% εντός 2 ετών. Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ως σημαντική την οικονομία κλίμακος, δηλαδή, όπως είπε, την ένωση παραγωγικών δραστηριοτήτων, έτσι ώστε μέσα από μια νέα λογική οργάνωσης παραγωγών, μακριά από τις παλιές, κακές συνήθειες των συνεταιρισμών, που τόσο μας ταλαιπώρησαν στο παρελθόν, να εξασφαλίζονται ακριβώς αυτές οι οικονομίες κλίμακος που χρειαζόμαστε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ανάγκη κάλυψης του κόστους της ενέργειας των θερμοκηπίων μέσα από γεωθερμία, κάτι που -όπως είπε- θα δώσει στις παραγωγές ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα.

Στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Καρδίτσας

«Η κυβέρνηση αυτή έχει απαξιωθεί πια πλήρως στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Μια κυβέρνηση η οποία εκλέχθηκε ισχυριζόμενη ότι θα σχίσει τα μνημόνια, τα ψηφίζει τώρα δύο-δύο. Δύο μνημόνια μας έχει φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Αυτά υπογράμμισε σήμερα αργά το μεσημέρι από την Καρδίτσα, κατά την τελετή των εγκαινίων των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Καρδίτσας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το δε δεύτερο μνημόνιο, συνέχισε, το οποίο ψηφίστηκε πριν έναν μήνα, δεσμεύει τη χώρα σε μία πολιτική λιτότητας τουλάχιστον μέχρι το 2022 και χωρίς να έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε κανένα χειροπιαστό όφελος για το ζήτημα του χρέους, το οποίο ο κ. Τσίπρας, διευκρίνισε, το έχει αναγάγει σε απόλυτη πολιτική προτεραιότητα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα σε αυτές τις επισκέψεις μου, συνέχισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι να επιδιώκω να συναντιέμαι με ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν την παραγωγική Ελλάδα, την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα της προοπτικής, την Ελλάδα της ελπίδας, κάνοντας λόγο πως ήρθε σε μια περιοχή, την Καρδίτσα, η οποία είναι στο επίκεντρο του πρωτογενούς τομέα και εξαρτημένη από αυτόν.

Σκοπός μας πάντα σε αυτές τις συναντήσεις δεν είναι μόνο να μιλήσουμε αλλά και να ακούσουμε, είπε και συμπλήρωσε: «Και σας διαβεβαιώνω πως μετά από κάθε συζήτηση που κάνω φεύγω σοφότερος και καλύτερα προετοιμασμένος για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι να κερδίσουμε μόνο τις εκλογές. Το ζητούμενο είναι να είμαστε μια καλή κυβέρνηση, αφού κερδίσουμε τις εκλογές».

Έχουμε μια κοινωνία, συνέχισε, η οποία είναι καχύποπτη, η οποία είναι προβληματισμένη, η οποία δεν ακούει τους πολιτικούς όπως τους άκουγε στο παρελθόν, η οποία φυσάει το γιαούρτι διότι έχει καεί, στον χυλό των ψεμάτων των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, για να καταλήξει: «Ο κόσμος θέλει να ακούσει αλήθειες, ισχυρές αλήθειες, και είναι έτοιμος να τις ακούσει. Θέλει όμως να ακούσει και σχέδιο και πρόγραμμα για το πώς θα βγάλουμε τη χώρα από εκεί που είναι σήμερα και να την οδηγήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Εμείς έχουμε αυτό το σχέδιο, και λέμε στους Έλληνες πολίτες πως υπάρχει ένας άλλος δρόμος διαφορετικός από αυτόν που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση. Αλλά αυτό πρέπει να το πούμε και να μας ακούσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες».

Αποστολή της ΝΔ είναι να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο την έχουν εγκλωβίσει οι ανερμάτιστες πολιτικές μιας αφερέγγυας, μιας ανίκανης Κυβέρνησης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τον ίδιο σε αυτές τις επισκέψεις του είναι να επιδιώκει να συναντιέται με ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν την παραγωγική Ελλάδα, την Ελλάδα του μέλλοντος, την Ελλάδα της προοπτικής, την Ελλάδα της ελπίδας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην σημαντική, όπως τόνισε, ανανέωση που γίνεται στο κόμμα.

«Υπάρχει μια σημαντική ανανέωση στις κομματικές οργανώσεις που θέλουμε να είναι ανοιχτές στους πολίτες. Να μην είναι γραφεία “σφραγίδα“. Θέλω να έρχεται κόσμος στα γραφεία, αλλά θέλω να βγαίνουμε και εμείς έξω από τα γραφεία. Να μιλάμε όχι μόνο στους φίλους Νεοδημοκράτες, αλλά και σε αυτούς που μας αντιμετωπίζουν ακόμα με καχυποψία. Να φέρουμε πίσω ανθρώπους οι οποίοι ανήκαν στη Νέα Δημοκρατία και μας εγκατέλειψαν κάποια στιγμή στο πλαίσιο αυτής της δύσκολης διαδρομής της χώρας τα τελευταία οκτώ χρόνια. Να κερδίσουμε ξανά κόσμο που δεν μας ψήφησε ποτέ, αλλά που αντιλαμβάνεται σήμερα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική λύση στο αδιέξοδο που έχει μπει η χώρα. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας. Και αυτό ζητώ και από εσάς. Και από τα κομματικά στελέχη και από τον Πρόεδρο και από το διοικητικό συμβούλιο και από όλους τους ανώνυμους και απλούς Νεοδημοκράτες, να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Και θα τα καταφέρουμε. Θα τα καταφέρουμε γιατί είναι ιστορική ευθύνη αυτής της παράταξης που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και σε δύσκολες στιγμές κατάφερε και στάθηκε όρθια και κράτησε όρθια την Ελλάδα. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα έθεσε τα στελέχη σε «διαρκή εκλογική ετοιμότητα» καθώς όπως είπε δεν ξέρει κανείς πότε θα γίνουν εκλογές. «Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι όσο πιο σύντομα γίνουν εκλογές το καλύτερο θα είναι για τη χώρα. Αν είχαν γίνει εκλογές όταν τις ζητούσαμε, θα είχαμε καταφέρει να αποφύγουμε τα χειρότερα, αυτά τα οποία δυστυχώς βιώσαμε τους τελευταίους δύο μήνες. Μαζί με το διαρκές αίτημά μας για εκλογές, θα προτάξουμε και το θετικό μας σχέδιο για τη χώρα. Για τον πρωτογενή τομέα, για τον τουρισμό, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τις υπηρεσίες, για την εκπαίδευση, η οποία βάλλεται δυστυχώς σήμερα βάναυσα, από έναν Υπουργό ο οποίος θέλει να ξαναφέρει πίσω στην εκπαίδευση όλες τις ιδεοληψίες μια εποχής που νομίζαμε ότι την είχαμε αφήσει πια πίσω μας. Σε όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο, προτάσεις, άποψη. Αυτό το σχέδιο θα το εξηγήσουμε στους Έλληνες πολίτες, θα κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη τους και θα βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η ΝΔ θα κερδίσει τη μάχη των ιδεών και τη μάχη των εκλογών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ