12-04-2021

Συνεχίζει την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών ο Τσίπρας για Eurogroup – Κυπριακό

  • Κουτσούμπα, Γεννηματά και Μητσοτάκη βλέπει σήμερα ο Τσίπρας
  • Εκφράζει την πεποίθησή του για οριστική έξοδο από τα μνημόνια

Συναντήσεων συνέχεια του Αλέξη Τσίπρα με σκοπό την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Σήμερα θα υποδεχτεί διαδοχικά τους Δημήτρη Κουτσούμπα, Φώφη Γεννηματά, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά θα ενημερώσει και με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με τον οποίον ολοκληρώνει τον κύκλο των επαφών του.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ενημερώθηκε αναλυτικά από το πρωθυπουργό την Παρασκευή, καθώς σήμερα βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει επίσης και το υπουργικό Συμβούλιο το πρωί της Τετάρτης.

Ήδη συναντήθηκε με τους Σταύρο Θεοδωράκη και Βασίλη Λεβέντη και κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση του για το τέλος των μνημονίων μετά  την απόφαση της 15ης Ιουνίου και έπειτα από 7 χρόνια.

Η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει αυτοδύναμα στις αγορές, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνεννόηση και στήριξη από όλα τα κόμματα καθώς τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο σκληρής αντιπαράθεσης, επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στη Γενεύη στη συζήτηση για το Κυπριακό μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ