27-02-2021

Βούτσης: Οι πολίτες εμπιστεύονται τον Τσίπρα και την κυβέρνηση

Για την εμπιστοσύνη των πολιτών στον Τσίπρα και την Κυβέρνηση μίλησε ο Νίκος Βούτσης. Ο  υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μίλησε για η συμφωνία με τους δανειστές, λέγοντας πως θα υπάρξουν πολιτικές που μπορούν να αντισταθμίζουν τα κοινωνικά επώδυνα μέτρα.

«Άνοιξε ο δρόμος με επώδυνες και σκληρές διαπραγματεύσεις, αλλά ο κόσμος εμπιστεύεται τον Τσίπρα και την κυβέρνηση», είπε αρχικά ο Βούτσης και συνέχισε σχετικά με τη συμφωνία: «Μπορούν άνετα να υπάρξουν πολιτικές που θα αντισταθμίζουν αυτά τα κοινωνικά επώδυνα μέτρα. Εκεί είναι το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί είναι το στοίχημα αυτής της κυβέρνησης και δεν είναι στο να ανατραπεί η κυβέρνηση».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία εξαέρωση καταθέσεων, δεν βρισκόμαστε σε κοινωνική καταστροφή στην οποία οδηγούμασταν από την απίστευτη σκληρότητα τιμωρητικής υφής ενός μέρους ηγετικού των στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα στην Ευρώπη δημιουργήθηκαν ρωγμές και τέθηκαν επί της ουσίας τα ζητήματα πάνω στο τραπέζι. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ελληνικού λαού με το δημοψήφισμα και της ελληνικής κυβέρνησης, που εκπροσώπησε αυτή την αντίσταση στις στρατηγικές της λιτότητας, θα φανεί τώρα και κυρίως θα φανεί στο μέλλον».

Και κατέληξε: «Με ανησυχεί η δύσκολη και κακή συμφωνία, την οποία όμως θα στηρίξουμε και το ξέρει αυτό και ο πρωθυπουργός, που πήρε την ευθύνη. Θα πάρουμε όλοι μαζί την ευθύνη να στηριχθεί μια συμφωνία στην οποία θα πρέπει να βρεθούν τα κοινωνικά αντίμετρα που να δώσουν μια προοπτική στον κόσμο για να μην οδηγηθεί σε παραπέρα ανθρωπιστική κρίση».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ