05-03-2021

Δρίτσας: Η συμφωνία είναι δυσβάσταχτη, αλλά θα δρομολογήσει εξελίξεις στην Ευρώπη

Ως δυσβάσταχτη χαρακτήρισε τη συμφωνία της ελληνικής πλευράς με τους πιστωτές της ο Θοδωρής Δρίτσας, ωστόσο στάθηκε στις εξελίξεις που αναμένεται, σύμφωνα με τον ίδιο, να δρομολογήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Θέλω να πιστεύω ότι ο αγώνας που δίνει η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη συντελέσει στο να ανοίξει αυτή η συζήτηση και, παρά το γεγονός ότι η νέα συμφωνία είναι δυσβάσταχτη εντούτοις θα συνοδευτεί από ευρύτερες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό περιβάλλον» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.

Ο κ. Δρίτσας, κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, αναφέρθηκε στο θέμα της διαπραγμάτευσης αναφέροντας ότι «ο ελληνικός λαός, αλλά και ο κόσμος όλος, έχει παρακολουθήσει γεγονότα, συμβάντα, εξελίξεις, πολύ ανησυχητικές από τον ρόλο, την νοοτροπία, τις επιλογές και τις αποφάσεις, με βάση τις οποίες σθεναρά αντιστέκεται και επιμένει να κινείται μια ισχυρή πολιτική ομάδα που ο συσχετισμός δύναμης προς το παρών της δίνει καθοριστικές δυνατότητες για όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη.

Όμως όλα όσα συνέβησαν είναι ταυτόχρονα ελπιδοφόρα γιατί από πολλές πλευρές πλέον αναπτύσσεται ένας έντονος προβληματισμός ότι με αυτή τη ρότα η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές σε μια κατεύθυνση μιας Ευρώπης δημοκρατικής χωρίς τη λιτότητα και χωρίς τις επιλογές για τους λίγους».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ