08-03-2021

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup – Δηλώσεις υπουργών

Για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα τριών ημερών συνεδρίασαν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης, προκειμένου να συζητήσουν κυρίως το θέμα της βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της Ελλάδας, μια διαπραγμάτευση που προβλέπεται “δύσκολη”, όπως προειδοποίησε η Φινλανδία.

“Πρέπει να βρούμε βραχυπρόθεσμες λύσεις όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της Ελλάδας και θα αρχίσουμε να το συζητούμε σήμερα”, δήλωσε κατά την άφιξή του στη σύνοδο του Eurogroup ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

“Θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να βρούμε τον σωστό τρόπο για να το κάνουμε”, δήλωσε από την πλευρά ου ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Ο Φινλανδός ομόλογός του Αλεξάντερ Στουμπ προειδοποίησε πάντως ότι η διαπραγμάτευση αυτή θα είναι “δύσκολη”. “Δεν νομίζω ότι πολλές χώρες έχουν εντολή να δώσουν χρήματα άνευ όρων”, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πιστωτών, η Ελλάδα χρειάζεται 7 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τις 20 Ιουλίου και άλλα 5 δισ. ευρώ μέχρι τα μέσα Αυγούστου,

Οι υπουργοί αναμένεται επίσης να ξεκινήσουν τη συζήτηση για τους κανόνες για την εφαρμογή ενός από τα βασικά σημεία του προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, δηλαδή “τους όρους για να τεθεί σε λειτουργία το ταμείο” εγγυοδοτήσεων, την δημιουργία του οποίου απαιτούν οι πιστωτές, πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ