04-02-2021

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη συμφωνία

Την στήριξή τους στη συμφωνία εξέφρασαν οι αρχηγοί των κομμάτων της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

ΝΔ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως επισημάναμε στη Βουλή, δυστυχώς καταλήξαμε στο «και πέντε» να έχουμε επιλογή ανάμεσα σε συμφωνία ή μη συμφωνία, που θα οδηγούσε στην απόλυτη καταστροφή» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Με την επιλογή της συμφωνίας, η Ελλάδα πήρε μία ανάσα, ώστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να προσπαθήσει να ξαναβρεί το βηματισμό της μέσα στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

ΠΟΤΑΜΙ

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «ο στόχος επετεύχθη. Η χώρα κρατήθηκε στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε την τελευταία του υπόσχεση, σε πείσμα όλων αυτών που ήθελαν να επιστρέψουμε στη δραχμή» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για τη συμφωνία στη σύνοδο κορυφής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζουμε, κυβέρνηση, Κοινοβούλιο και κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, και χωρίς καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις να πάρουν τις αποφάσεις που τους αναλογούν, έτσι ώστε να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε μία νέα εποχή» πρόσθεσε ο πρόεδρος του κόμματος.

«Η συμφωνία άργησε πολύ, περιλαμβάνει επώδυνες ρυθμίσεις και θα απαιτήσει, δυστυχώς, νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Aυτή τη φορά,,όμως, ας το κάνουμε με σχέδιο, αποφασιστικότητα και δικαιοσύνη. Για την Ελλάδα και τα παιδιά μας» κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

ΠΑΣΟΚ

«Αποφύγαμε το Grexit, υπάρχει συμφωνία» έγραψε η Φώφη Γεννηματά σε ανάρτηση στο twitter, προσθέτοντας ότι «την αξιολογούμε» και κάλεσε την κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «δεν έχει περιθώρια για άλλα λάθη».

Η κ. Γεννηματά επίσης υποστήριξε ότι «ανεξάρτητα από τις δυσκολίες της συμφωνίας, οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές σημειώσαμε σήμερα νίκη έναντι των ακραίων συντηρητικών κύκλων».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ