25-02-2021

Τι είπαν Μέρκελ και Ολάντ στον Τσίπρα – Δύσκολες στιγμές για τον Έλληνα πρωθυπουργό και τις ευρωπαϊκές αξίες

Συνάντηση με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα θέματα συζήτησης ήταν το χρέος, η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας, το ζήτημα του ταμείου με τα 50 δισ. δημόσιας περιουσίας στο Λουξεμβούργο και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian η συνάντηση ήταν πολύ δύσκολη για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Guardian στις Βρυξέλλες, ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε δύσκολες στιγμές καθώς του είπαν ότι είτε η Ελλάδα θα γίνει ένα λειτουργικό μέλος της ευρωζώνης, εφαρμόζοντας ταχείες μεταρρυθμίσεις αυτή την εβδομάδα, είτε θα φύγει από την ευρωζώνη παρακολουθώντας τις τράπεζες της χώρας να καταρρέουν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Guardian ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχθηκε το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού, σε μία προσπάθεια να επιστρέψει η ελληνική κυβέρνηση στην «ευρωπαϊκή γραμμή».

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του Guardian, αυτή είναι μία δυσάρεστη εικόνα, η οποία αναδεικνύει το πόσο έχουμε απομακρυνθεί από τα ευρωπαϊκές αξίες της αλληλεγγύης και της ενότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ