01-02-2021

Το Λουξεμβούργο προειδοποιεί τη Γερμανία: Το Grexit θα προκαλέσει καταστροφικό σχίσμα στην Ευρώπη

Ο υπουργός εξωτερικών του Λουξεμβούργου προχώρησε σε μία παθιασμένη έκκληση προς τη Γερμανία, όπως γράφει το πρακτορείο Reuters, να αποτρέψει μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προειδοποιώντας τη Γερμανία με καταστροφικό σχίσμα με τη Γαλλία, εάν σπρώξει την Ελλάδα στην έξοδο από τη νομισματική ένωση.

Οι δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών του Λουξεμβούργου, δημοσιεύθηκαν στην Κυριακή και μετά την δημοσιοποίηση της γερμανικής πρότασης για πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, εάν η Ελλάδα επιθυμεί μερική διαγραφή χρέους και εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να βελτιώσει τις προτάσεις της για την επίτευξη συμφωνίας.

«Θα ήταν μοιραίο για τη φήμη της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον κόσμο εάν το Βερολίνο πολιορκήσει την πιθανότητα για συμφωνία που τώρα υπάρχει με τις προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική πλευρά» είπε ο Asselborn στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung. «Εάν η Γερμανία σπρώξει την Ελλάδα εκτός ευρώ, θα προκαλέσει μία βαθιά διαμάχη με τη Γαλλία, η οποία θα είναι καταστροφική για την Ευρώπη» πρόσθεσε ο  Asselborn.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ