22-01-2021

Δούρου: Ανάγκη για ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, χωρίς τις στρεβλώσεις του παρελθόντος

Την ανάγκη για ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, χωρίς τις παθογένειες και τις δομικές στρεβλώσεις του παρελθόντος, επισήμανε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε ομιλία της στην 4η ετήσια οικονομική διάσκεψη που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως εξήγησε, «προϋπόθεση αυτού του νέου προτύπου είναι το σοβαρό επενδυτικό περιβάλλον, το σαφές και σταθερό φορολογικό σύστημα και ένα Δημόσιο που να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο ρόλο του υπεύθυνου και αξιόπιστου εταίρου. Χωρίς τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, με αποτελεσματικότητα, μέσα από ευέλικτες συνέργιες με φορείς της επιχειρηματικότητας». Πρόσθεσε ότι αυτή την κατεύθυνση έχει επιλέξει η Περιφέρεια Αττικής με τη χάραξη ενός νέου Οδικού Χάρτη, «μέσα από σειρά πολύμορφων και ποικίλων συνεργιών, είτε με άλλους φορείς του Δημοσίου είτε με φορείς του ιδιωτικού τομέα».

«Αλλάζουμε το μοντέλο του επιχειρείν παράλληλα με εκείνο του διοικείν γιατί πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία. Σε αυτή τη δυναμική διαδικασία, δεν περισσεύει κανείς. Όχι για λόγους αβρότητας. Αλλά για λόγους αποτελεσματικότητας. Γιατί μόνο έτσι η ανάταξη της οικονομίας μπορεί να γίνει πραγματικότητα, με αιχμή του δόρατος και καταλύτη την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας, στο πλαίσιο μιας πραγματικά αποκεντρωτικής πολιτικής, μέσα από ένα νέο Δίκτυο Παραγωγικών Δυνάμεων, δημόσιας και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας», σημείωσε η κ. Δούρου.

Αναφερόμενη στο μοντέλο ανάπτυξης του παρελθόντος, που όπως είπε «υπονόμευσε συστηματικά την ελληνική οικονομία για τουλάχιστον μισό αιώνα», έκανε λόγο για ένα «φαύλο επιχειρείν που αντιμετώπιζε τις επενδύσεις ως αρπαχτές, που καταβαράθρωσε τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, τη μικρομεσαία επιχείρηση, που νομοτελειακά, εξαιτίας των σαθρών θεμελίων του, δεν κατάφερε να αντισταθεί στη διεθνή οικονομική κρίση και που αποτελούσε την άρνηση της υγιούς επιχειρηματικότητας».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ