18-01-2021

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Δεν πρέπει να επικρατήσουν «ανθρωπάκια»

Για «ανθρωπάκια» και «εμπρηστές» που θέλουν να τιμωρήσουν παραδειγματικά την Ελλάδα και τους οποίους… αντιπροσωπεύει μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, μίλησε η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής των Αυστριακών Πρασίνων, Ουλρίκε Λούνατσεκ.

Κατά την άποψη της κ. Λούνατσεκ, ο Έλληνας πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του θα πρέπει να καταθέσουν άμεσα έναν κατάλογο για συγκεκριμένα βήματα μεταρρυθμίσεων, ούτως ώστε να μην επικρατήσουν τελικά οι υποστηρικτές μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Όπως τονίζει η ίδια, στη σημερινή του ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε αδιαμφισβήτητα κατά της ρήξης με την Ευρώπη και υπέρ ενός συμβιβασμού, “ο οποίος όμως θα δείξει και πάλι στους Έλληνες μια αχτίδα φωτός στον ορίζοντα και που θα πρέπει να προβλέπει, μεταξύ άλλων, μία ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα”.

Η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, συμφωνεί, όπως αναφέρει, με την ανάλυση του πρωθυπουργού, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκμεταλλεύτηκε την Ελλάδα ως εργαστήρι πειραμάτων για την πολιτική της ΕΕ της ακραίας λιτότητας, η οποία έχει καταστροφικές συνέπειες.

Επίσης συμφωνεί με τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα, ότι φοροδιαφυγή, πελατειακές σχέσεις και διαφθορά, σημαδεύουν την ελληνική πολιτική και την οικονομία, που με την κρατική μηχανή υπηρέτησαν επί δεκαετίες μεμονωμένα συμφέροντα και όχι το δημόσιο συμφέρον.

Σύμφωνα με την Ουλρίκε Λούνατσεκ, η σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε ακριβώς εκεί που έπρεπε επιτέλους να διεξάγεται η συζήτηση για την Ελλάδα, “στη δημοκρατικά εκλεγμένη εκπροσώπηση των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ