18-01-2021

Γλέζος: Ματαιοπονούν όσοι ονειρεύονται την Ελλάδας εκτός Ευρώπης

«Η Ευρώπη, λεκτικά, ορθολογικά, εννοιολογικά, ουσιαστικά, είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας τη χαρίζουμε την Ευρώπη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Γλέζος, τονίζοντας παράλληλα πως όσοι ονειρεύονται την Ελλάδα εκτός Ευρώπης, απλά ματαιοπονούν.

Ο πρόεδρος Σουλτς έδωσε το λόγο στον Μ. Γλέζο, μετά το τέλος των προγραμματισμένων παρεμβάσεων, στη συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα:

«Παραμερίζω τις ύβρεις, εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, εναντίον του ελληνικού λαού. Όποιος βρίζει, αποδεικνύει ότι δεν έχει επιχειρήματα. Προειδοποιώ όμως, όλους όσους ονειρεύονται να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη, ότι ματαιοπονούν. Η Ευρώπη, λεκτικά, ορθολογικά, εννοιολογικά, ουσιαστικά, είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας την χαρίζουμε την Ευρώπη…” ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος.
“Διαπιστώνεται διαφωνία απόψεων και εν θερμώ δεν θα το λύσουμε. Χρειάζεται να περάσει λίγος καιρός, ώστε εν ψυχρώ να αντιμετωπίσουμε τη λύση. Ζητάμε να μας δώσετε ένα χρονικό περιθώριο, όπου δεν θα δεχόμαστε δάνεια και δεν θα ξοφλάμε δάνεια. Βέβαια δεχόμαστε τις προτάσεις Γιούνκερ για επενδύσεις και περιμένω να το κάνει πράξη. Ζητάμε να θριαμβεύσει το δίκαιο: Για τη δικαιοσύνη παλεύουμε και για τη δικαιοσύνη αγωνιζόμαστε εδώ μέσα» κατέληξε ο κ. Γλέζος.

Η παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου, όπως προαναφέρθηκε, ήταν η τελευταία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – σε έναν χώρο όπου υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής – καθώς έχει καταθέσει ήδη την παραίτησή του.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ