22-01-2021

Αναστασιάδης: Υποστήριξα τη θέση του Αλ. Τσίπρα για τη βιωσιμότητα του χρέους

Την πεποίθησή ότι η επίτευξη συμφωνίας που θα διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον όλων, εξέφρασε ο κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι θα πρέπει με συλλογικότητα και σύνεση όλοι να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε δήλωσή του μετά την έκτακτη σύνοδο των αρχηγών της ευρωζώνης για την Ελλάδα, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη, μεταξύ άλλων υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης έναρξης διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς που να οδηγήσουν, το συντομότερο, σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία η οποία θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, του Ελληνικού λαού και της Ευρώπης στο σύνολό της.

«Υποστήριξα τη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού, για την ανάγκη εξέτασης της βιωσιμότητας του χρέους, την ανάγκη να ληφθεί υπόψη η ανθρωπιστική κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, καθώς και τη σημασία να λάβει η Ελλάδα, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του ιδίου του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κεφάλαια που δικαιούται ούτως ώστε να μπορεί να γίνουν επενδύσεις που θα επαναφέρουν την ανάπτυξη στη χώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κύπριος Πρόεδρος.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ