25-01-2021

Συνάντηση Τσακαλώτου – Söder: H ελληνική κυβέρνηση έχει πετύχει πρόοδο

  • Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον ομόλογό του για την πορεία του ελληνικού προγράμματος
  • Τα βήματα που έπονται για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας

Τον υπουργό Οικονομικών της Βαυαρίας, Dr. Markus Söder, υποδέχτηκε τη Δευτέρα το πρωί στο γραφείο του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον ομόλογό του για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, αλλά και τα βήματα που έπονται για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

Ο Dr Söder με την σειρά του επεσήμανε ότι η γερμανική πλευρά αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση.

Αναφορικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο Τσακαλώτος ανάπτυξε την θέση της ελληνικής πλευράς, υπογραμμίζοντας ότι η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, στη δεδομένη στιγμή, θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ασφαλούς οικονομικού περιβάλλοντος, πράγμα απαραίτητο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Κλείνοντας, ο Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα να σκεφτεί σοβαρά η Ευρώπη το θέμα της συμπερίληψης του κόσμου της εργασίας στην οικονομική ανάπτυξη.

Εάν οι πολίτες της Ευρώπης νιώθουν ότι τους αναλογεί μόνο μερίδιο στη λιτότητα και όχι στην ανάκαμψη, αυτό θα ενισχύσει πολιτικά τις φυγόκεντρες δυνάμεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ