20-01-2021

Ρούτε: Μόνο με σκληρά μέτρα θα βοηθήσουμε τους Έλληνες

Σκληρή στάση απέναντι στην ελληνική πλευρά κρατάει για ακόμη μία φορά ο Μαρκ Ρούτε. “Δεν είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτή τη σύνοδο και για το γεγονός ότι η Ελλάδα προσέρχεται χωρίς καμιά πρόταση. Φαίνεται ότι θέτουν τις προηγούμενες προτάσεις στο τραπέζι ξανά, αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

“Η μόνη λύση είναι η Ελλάδα να κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις και να εφαρμόσει δύσκολα μέτρα”, πρόσθεσε ο Ρούτε και υποστήριξε ότι το εάν η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ “είναι ευθύνη που επαφίεται στην Αθήνα, όχι εδώ”, κρίνοντας πως “η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει ένα μεγάλο ρίσκο για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού”.

“Βρίσκομαι εδώ για να προασπίσω την ακεραιότητα, τη συνοχή και τις θεμελιώδεις αρχές της νομισματικής ένωσης. Επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει εκτεταμένες προτάσεις και δεν νομίζω ότι το ζήτημα θα τελειώσει σύντομα. Το γεγονός είναι το εξής: εάν οι Έλληνες δεν παρουσιάσουν σήμερα, ή πολύ σύντομα διότι ο χρόνος έχει ήδη εξαντληθεί, αναλυτικές προτάσεις, εάν δεν είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν σκληρά μέτρα, δεν θα είμαστε σε θέση να τους βοηθήσουμε. Σε αυτή την περίπτωση η ευθύνη θα ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση”, πρόσθεσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ