20-01-2021

Ντάισελμπλουμ: Περιμένουμε αύριο τη γραπτή ελληνική πρόταση

Η ελληνική πλευρά θα στείλει αύριο την επίσημη πρόταση της στο Eurogroup, όπως δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

«Πιστέψαμε πως θα υπάρξουν κάποιες προτάσεις. Πρέπει να δούμε μια νέα επιστολή που θα έρθει. Υπάρχει πίεση χρονική. Το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό. Ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ελλάδα», είπε αρχικά ο πρόεδρος του Eurogroup και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η ευρωζώνη να κάνει ένα… σινιάλο σωτηρίας (όπως χαρακτηριστικά ρωτήθηκε) της ελληνικής πλευράς προς την ΕΚΤ.

«Εμείς δεν θα δώσουμε ένα σινιάλο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γιατί είναι ανεξάρτητη και κινείται από μόνη της», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

Καταλήγοντας, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε: «Ελπίζω πως αύριο (σ.σ. Την Τετάρτη) το πρωί οι Έλληνες θα στείλουν τη νέα πρόταση. Ελπίζω αύριο να ξεκινήσουμε επίσημα τις διαδικασίες».

Λίγο αργότερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως το Eurogroup αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, μέσω τηλεδιάσκεψης. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές θα αξιολογηθούν οι ελληνικές προτάσεις, ενώ η ελληνική πλευρά αναμένεται να καταθέσει επίσημο αίτημα για πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Βοήθειας (ESM).

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ