25-11-2020

Μητσοτάκης: Καθολικό «όχι» σε μέτρα – αντίμετρα (video)

«Δεν πρόκειται να επιτρέψω να "ουκρανοποιηθεί" η επιχειρηματική ζωή του τόπου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

Ο προέδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά πως δεν πρόκειται να ψηφίσει το πακέτο μέτρων, ούτε και το πακέτο των αντίμετρων, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τέταρτο μνημόνιο που δεν συνοδεύεται από χρηματοδότηση, ενώ χαρακτήρισε τα αντίμετρα ως «τον φερετζέ ενός πολύ σκληρού πακέτου που έρχεται για το 2019 και το 2020».

«Τα αντίμετρα δεν ωφελούν εκείνους που θίγονται από τα μέτρα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για «πολιτική εξαπάτηση».

«Δεν υπογράφουμε καμία δέσμευση που πηγαίνει πέρα από το τρίτο πρόγραμμα», είπε, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ζητηθεί υπογραφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ΔΝΤ.

«Δεν δεσμευόμαστε σε τίποτα εγγράφως και δεν ψηφίζουμε τίποτα από τα μέτρα. Το «όχι» μας είναι καθολικό στα μέτρα και τα αντίμετρα», τόνισε.

Ως προς τις φορολογικές ελαφρύνσεις που περιλαμβάνονται στα αντίμετρα της συμφωνίας, σχολίασε πως «αν πράγματι το αφορολόγητο πρέπει να κατέβει, ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής να είναι 9%, όχι 20%».

Πρόσθεσε ότι «θα υπάρξουν συνταξιούχοι που θα χάσουν και τη δωδέκατη και την ενδέκατη σύνταξη από κει που κάποιοι τους υπόσχονταν και 13η σύνταξη».

https://vimeo.com/215868377

Ο κ. Μητσοτάκης διατύπωσε πρόταση η υπεραπόδοση πρωτογενούς πλεονάσματος να αποδοθεί τώρα στην ελληνική κοινωνία, η οποία θα είναι ύψους 0,5% του ΑΕΠ και θα αφορά πρόσβαση όλων των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, μείωση φόρου στο κρασί, μείωση κατά 20% του ΕΝΦΙΑ, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%.  

«Το όχι, είναι στο πακέτο των μέτρων και των αντίμετρων» είπε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε: «Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα γιατί είναι το κόστος που έφερε ο κ. Τσίπρας στην οικονομία. Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μόνο αν πετύχουμε υπέρβαση του στόχου του πλεονάσματος, δηλαδή πλεόνασμα της τάξης του 5,5%». 

Όσο για το τι θα κάνει αν κερδίσει τις εκλογές είπε ότι «το κράτος έχει συνέχεια, αλλά έχουμε πει ότι τα πλεονάσματα είναι υπερβολικό βάρος, το έθεσα πρώτος και θα συνεχίσω να το θέτω μετ’επιτάσεως, τα πλεονάσματα πρέπει να περιοριστούν, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν η Ελλάδα προτάξει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα. Το πως θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους είναι δικό μας θέμα, αν μειώσουμε τη σπατάλη στο δημόσιο, αν εξοικονομήσουμε πόρους, τότε θα μπορέσουμε να παρέμβουμε και στο σκέλος των εσόδων μειώνοντας φόρους.»

«Η χώρα έχει απολέσει αξιοπιστία, εμείς πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνεχίζοντας την κριτική ανέφερε ότι «θα υπάρξουν συνταξιούχοι που θα χάσουν την 11η και την 12η σύνταξη όταν τους υπόσχονταν ότι θα τους δώσουν και 13η». Αναφέρθηκε στο θέμα της ΔΕΗ, λέγοντας ότι «η ΔΕΗ θα καταρρεύσει αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής και να ιδιωτικοποιηθούν τμήματα της ΔΕΗ».

Για την στάση του κόμματός του απέναντι στην συμφωνία είπε: «Ακόμη κι αν μας ζητηθεί δεν θα ψηφίσουμε, δεν υπογράφουμε καμία δέσμευση που πηγαίνει πέρα από το τρίτο πρόγραμμα. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Το Ταμείο δεν ζήτησε κάτι τέτοιο από τον κ. Τσίπρα όταν ήταν στην αντιπολίτευση κι ας έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, γιατί να το ζητήσει από εμάς; Δεν δεσμευόμαστε και δεν ψηφίζουμε τα μέτρα».

Για το θέμα των εκλογών ανέφερε: «Δικαιώθηκε το αίτημα για εκλογές γιατί αν είχαν γίνει θα είχαμε πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στην διαπραγμάτευση, ο κ. Τσίπρας δεν πήρε τίποτε, ούτε στο χρέος αλλά ούτε και στην ποσοτική χαλάρωση. Το αίτημα για εκλογές ήταν και παραμένει επίκαιρο». Συνέχισε λέγοντας ότι η ανάπτυξη δεν θα ξεπεράσει το 1% και πρόσθεσε ότι πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας: «Θέλω να δημιουργήσω δουλειές».

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε συναινετικός στα εθνικά θέματα, ενώ για την Τουρκία είπε: «είναι προκλητική η στάση της Τουρκίας, έχω θίξει το θέμα επανειλημμένως σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι όμως και τα Βαλκάνια που είναι στη μεγαλύτερη αστάθεια τα τελευταία 20 χρόνια. Η Τουρκία πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο αν θέλει να έχει σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Alpha για το πως θα επιτύγχανε η ΝΔ ένα καλύτερο αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «το πως θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους είναι δικό μας θέμα».

«Αν είχαν γίνει εκλογές όταν τις ζητούσαμε, εμείς θα είχαμε επιτύχει ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση», υπογράμμισε παράλληλα ο Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, αφήνοντας προσωπικές αιχμές και λέγοντας «δεν πρόκειται να επιτρέψω να ουκρανοποιηθεί η επιχειρηματική ζωή του τόπου, δε θέλω μία χώρα όπου ένας επενδυτής να αισθάνεται ότι χρειάζεται να έχει ομάδα ή ΜΜΕ”, είπε ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι οικοδομεί τη νέα διαπλοκή.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος πρέπει να ντρέπονται, έφεραν μία χαριστική τροπολογία για συγκεκριμένο επιχειρηματία, αναρωτιέμαι πως αισθάνεται ο άνεργος και ο συνταξιούχος. Τρεις μέρες μετά ο επιχειρηματίας έκανε προσωπική επίθεση και αναρωτιέμαι αν δεν εξοφλεί γραμμάτιο. Εγώ βάζω το πλαίσιο. Ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία κατηγορώντας το παλιό σύστημα και τώρα ακολουθεί τακτικές που είναι ο ορισμός της διαπλοκής, προσεταιρίστηκε τη νέα διαπλοκή».

Συνέχισε λέγοντας «Δεν πρόκειται να μπω σε κανένα διάλογο. Αν κάποιος αγοράζει μία επιχείρηση την αγοράζει με τις υποχρεώσεις της…Ο κ. Σαββίδης προσπάθησε να αποκτήσει κανάλι και εμφάνισε σαν στελέχη του καναλιού του επτά στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Ζήτησε δε σχόλιο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ για τους βουλευτές του που απουσίασαν από την ψηφοφορία στην Βουλή είπε: «Όλοι οι βουλευτές έστειλαν επιστολή επιβεβαίωσης της πρόθεσής τους. Υπάρχει κεντρική γραμμή και δεν δέχομαι αποκλίσεις από αυτή. Δεν θα δεχθώ προσωπικές επιθέσεις και εκβιασμούς». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορονοϊός: Χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο – Πότε επιβάλλεται πρόστιμο

Το lockdown συνεχίζεται και όλα δείχνουν ότι αναμένεται να συνεχιστεί και οι απορίες είναι ακόμα πολλές σχετικά με τη χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο. Με...

Κομισιόν για κορονοϊό: Οι πρώτοι πολίτες μπορεί να κάνουν το εμβόλιο πριν τα τέλη Δεκεμβρίου

Για τον κορονοϊό, τα εμβόλιο και τις προσπάθειες της Κομισιόν μίλησε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και έβγαλε ειδήσεις...«Μέχρι τώρα η Κομισιόν έχει εξασφαλίσει...

Τζο Μπάιντεν: Η Αμερική επέστρεψε – Ο Τραμπ εξακολουθεί να μην δέχεται την ήττα (video)

Αισιοδοξία σκόρπισε η είδηση ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε τελικά το πράσινο φως για να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της...

Κορονοϊός: Tα λύματα δίνουν ελπίδα – Μείωση ιικού φορτίου σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη (video)

Μια ευχάριστη είδηση που αφορά στον κορονοϊό και την εξέλιξη της πανδημίας μοιράστηκε σήμερα ο πρύτανης ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος μιλώντας στο MEGA, καθώς όπως...

«Στο δεύτερο κύμα πάμε καλύτερα, αλλά δυστυχώς οι νεκροί είναι περισσότεροι», λέει ο Άδωνις (video)

Μπορεί τόσο ο Στέλιος Πέτσας, όσο και ο Τάκης Θεοδωρικάκος (με το «γάντι») να άδειασαν τον Άδωνη Γεωργιάδη για τους πανηγυρισμούς του σχετικά με...

Οι ευχές της Ιωάννας Μαλέσκου στην Κατερίνα Καινούργιου για τη γιορτή της (video)

Η Ιωάννα Μαλέσκου ευχήθηκε on camera χρόνια πολλά στην Κατερίνα Καινούργιου.Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ευτυχείτε» προβλήθηκε το βίντεο με τις ευχές της...

Κέικ με κρέμα κάστανου από τον Απόστολο Ρουβά (video)

Ένα γλυκό και εποχικό κέικ ετοίμασε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ο Απόστολος Ρουβάς.Δείτε τη συνταγή:

Κεραμέως για σχολεία: Προτεραιότητά μας να ανοίξουν – Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών

Εν αναμονή της εισήγησης των ειδικών βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία τους...

Παρέμβαση Μητσοτάκη το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει την Τετάρτη (25/11), στις 13:00, στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.Το νομοσχέδιο...

Ναταλία Γερμανού: Ποιος είναι ο νέος της σύντροφος; Όλες οι λεπτομέρειες (video)

Η Ναταλία Γερμανού πρόσφατα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Direct» όπου αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε σχέση με έναν άντρα δύο χρόνια μικρότερό της.«Έχω σχέση. Είναι καλό...