27-01-2021

Παρέμβαση Ζακ Ντελόρ: Σώστε την Ελλάδα

Ο Γάλλος πολιτικός, Ζακ Ντελόρ, μέσω άρθρου του στην γαλλική Le Monde, απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να σωθεί η Ελλάδα.

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε ότι στα πλαίσια της προσπάθειας σωτηρίας θα πρέπει να περιληφθεί και εξέταση του “βάρους χρέους” που έχει φορτωθεί η χώρα και μάλιστα αυτό να γίνει χωρίς καθυστέρηση.

Σε άρθρο του στη Le Monde, ο Ντελόρ (το οποίο συνυπογράφουν ο πρώην επικεφαλής του ΠΟΕ και πρώην Επίτροπος, Πασκάλ Λαμί, καθώς και ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Ζαν Ντελόρ), υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται:

1. Οικονομική βοήθεια προκειμένου να βελτιωθεί η βραχυπρόθεσμη φερεγγυότητα,

2. να δοθεί βοήθεια μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ώστε η οικονομία της χώρας να επιστρέψει σε ρυθμό ανάπτυξης και

3. χωρίς καθυστέρηση θα πρέπει να γίνει εξέταση του βάρους του χρέους που έχει φορτωθεί η Ελλάδα, αλλά και των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης που βρίσκονται υπό πρόγραμμα.

“Το ελληνικό δράμα δεν είναι μόνο εθνικό, θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη”, τονίζει ο Ντελόρ, αλλά στέλνει και ένα σαφές μήνυμα προς την ελληνική πλευρά, υπογραμμίζοντας ότι “έξοδος από το ευρώ σημαίνει αλλαγή στάσης από την πλευρά της Ελλάδας. Θα πρέπει να φανερώσει την απόφαση ότι σπάει δεσμούς 40 ετών”.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ