03-12-2020

Παππάς: Ουδέν μεμπτό σχετικά με το ταξίδι στη Βενεζουέλα (video)

  • «Είμαι στη διάθεση της Επιτροπής για οτιδήποτε και οποτεδήποτε» δηλώνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής
  • «Ειδικά στη διάθεση της ΝΔ, για οποιαδήποτε Επιτροπή»
  • «Είμαστε στην κατεύθυνση να μπορέσουμε να εξορθολογίσουμε και άλλο την ΕΡΤ»
  • «Το ανταποδοτικό τέλος είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

«Είμαι στη διάθεση της επιτροπής, οποτεδήποτε και για οτιδήποτε. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό».

Με αυτό τον τρόπο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, απάντησε σε ερωτήματα βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το ταξίδι που είχε γίνει το 2013 στη Βενεζουέλα.

«Οποτεδήποτε και οτιδήποτε, εννοείται ότι είμαι στη διάθεση της επιτροπής. Είμαι και στη διάθεση της ΝΔ η οποία μπορεί να καταθέσει ό,τι θέλει, εξεταστική, προανακριτική ή ότι άλλο», ανέφερε ο Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς νωρίτερα βουλευτές της ΝΔ είχαν ζητήσει να δοθούν εξηγήσεις από τον υπουργό για τα σχετικά δημοσιεύματα.

«Ελληνικές εταιρείες μπορούσαν να είχαν ωφεληθεί από αυτό το ταξίδι» 

«Μιλά η ΝΔ για ένα ταξίδι που έγινε το 2013, το οποίο μακάρι να είχε φέρει περισσότερα αποτελέσματα. Με τη Βενεζουέλα, πριν μπει στην περιδίνηση της βαθιάς οικονομικής κρίσης πολλές χώρες της Ευρώπης είχαν τότε οικονομικές σχέσεις αλλά όχι η τότε κυβέρνηση Σαμαρά», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και προσέθεσε: «Οι ελληνικές εταιρείες πετρελαιοειδών θα μπορούσαν να έχουν επωφεληθεί αν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τέτοια στενή αντίληψη.

Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα έχουν μεγάλου όγκου εμπορικές σχέσεις με την Βενεζουέλα. Υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που έχουν αναλάβει έργα υποδομής στην συγκεκριμένη χώρα. Άρα δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό».

Η ΝΔ έχει καταθέσει αίτημα ακρόασης του κ. Παππά ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, μεταξύ άλλων και για το ταξίδι της Βενεζουέλας. Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναμένεται να απαντήσει αύριο σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Μέρα με τη μέρα, η ΕΡΤ κερδίζει το στοίχημα»

Πέραν τούτου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε και σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, αναφορικά με την ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «Μέρα με την ημέρα η ΕΡΤ κερδίζει το στοίχημα και ρίχνει έξω τις προβλέψεις, πως όταν θα ξανα-άνοιγε θα αποδεικνυόταν οικονομικά μη βιώσιμη”.

«Η ΕΡΤ έχει πολλαπλάσιο έργο από οποιονδήποτε άλλο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό. Έχει και πολύ περισσότερα προγράμματα και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και έργο, το οποίο άλλοι ιδιωτικοί σταθμοί δεν είναι σε θέση να παράξουν.

Και βεβαίως, χωρίς να αυξηθεί το ανταποδοτικό τέλος, είναι σε θέση να έχει θετικά αποτελέσματα και για την προηγούμενη αλλά και για τη χρονιά μόλις τελείωσε» είπε ο υπουργός προσθέτοντας: «Είμαστε στην κατεύθυνση να μπορέσουμε να εξορθολογίσουμε και άλλο την λειτουργία της εταιρείας. 

Εκεί που υπήρχαν κενά στην παραγωγή έργου, τα οποία δυστυχώς η διοίκηση αναγκαζόταν και αναγκάζεται να καλύψει με εξωτερικές εταιρείες και θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, ώστε και το κόστος να μειωθεί για την εταιρεία και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται καλύτερα».

Το ανταποδοτικό τέλος

«Το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ είναι όσο ήταν και της ΝΕΡΙΤ, είναι 3 ευρώ. Εμείς δεν έχουμε σκοπό να το μειώσουμε, όπως ο κ. Μητσοτάκης λέει αυτό. Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Γνωρίζουμε ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε, για κάποια νοικοκυριά, είναι ένα βάρος» είπε ο Νίκος Παππάς, για να συμπληρώσει πως «το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ είναι σε πάρα πολύ χαμηλότερα επίπεδα, δραματικά χαμηλότερο σε πολλές περιπτώσεις, σε σύγκριση  με το τι πληρώνουν οι πολίτες σε άλλες χώρες της ΕΕ».

«Εν πάση περιπτώσει είναι ένα κόστος το οποίο καταβάλλεται και αντί για ένα κανάλι, όπως ήταν η ΝΕΡΙΤ -ο Θεός να το κάνει κανάλι αυτό και ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα- αυτή τη στιγμή έχουμε 5 κανάλια, έξι ραδιοφωνικούς σταθμούς και όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα οργανισμό, δεν πρόκειται για έναν τηλεοπτικό σταθμό. Η ΕΡΤ έχει πάρα πολλές δραστηριότητες, τις οποίες ένας ιδιώτης δεν θα μπορούσε να σκεφθεί ότι είναι επικερδείς και να τις αναπτύξει» σημείωσε.

«Η βιωσιμότητα της ΕΡΤ δε μπορεί να γίνεται σε βάρος των ελληνικών λαϊκών στρωμάτων ούτε σε βάρος των εργαζομένων» ανέφερε ο Νίκος Καραθανασόπουλος ασκώντας κριτική για την προβολή του Συνεδρίου του ΚΚΕ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ναυάγιο στη Λέσβο με μετανάστες: Εντοπίστηκαν νεκρές οι δυο αγνοούμενες

Οι δυο αγνοούμενες από το ναυάγιο λέμβου με πρόσφυγες ανοικτά της Λέσβου την Τετάρτη (02/12) εντοπίστηκαν νεκρές...Το μεσημέρι της Πέμπτης (03/12) βρέθηκε σε βραχώδη...

Αγωγή κατά της Apple από την Ευρώπη για επιβράδυνση στα παλιότερα iPhone

Για ακόμα μια φορά ο γίγαντας των προϊόντων τεχνολογίας κατηγορείται από την Ευρώπη.Αυτή τη φορά η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με τα ευρωπαϊκά δικαστήρια ύστερα...

Σαραφιανός «καρφώνει» Κικίλια: Δε σηκώνει τα τηλέφωνα – Μας επίταξαν αλλά δεν έφεραν κανέναν ασθενή

Δεκατρείς ημέρες έχουν περάσει από το πρωινό που το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αποσυμφορηθεί το δημόσιο...

Στο Μαξίμου ψάχνουν το «βαθύ λαρύγγι» που «έδωσε» τον ΕΟΔΥ

Την ώρα που η αντιπολίτευση ζητά απαντήσεις για τη σκανδαλώδη υπόθεση των δύο παράλληλων συστημάτων καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού, στο Μέγαρο Μαξίμου ψάχνουν το......

Το γκράφιτι προς τιμή του Μαραντόνα που δίχασε την Καλαμαριά – Τι συνέβη σε σχολείο (video)

Εντυπωσιακό γκράφιτι για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δημιουργήθηκε και στην Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη και αυτό αποτέλεσε αιτία διχασμού.Βλέπετε, το γκράφιτι, φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη...

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ ζητά και το ΜέΡΑ25

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ ζητά με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μ. Κριθαρίδης, επειδή «ούτε καν προσπάθησε να...