07-05-2021

«Ο Στουρνάρας πρέπει να λογοδοτεί για ορισμένα θέματα», τονίζει ο Ξυδάκης

  • Κάνουμε προσπάθεια για να έχουμε ένα αποτέλεσμα στις επτά Απριλίου δηλώνει ο Ξυδάκης
  • “Οι δανειστές πάντα προσθέτουν πράγματα”

Την αισιοδοξία του ότι μέχρι το Πάσχα, μπορεί να έχει αρθεί το αδιέξοδο και να έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.
Όπως είπε γίνεται μια εργώδης προσπάθεια από τους αρμόδιους υπουργούς μήπως καταφέρουμε στις 7 Απριλίου να έχουμε ένα αποτέλεσμα.

«Ξέρετε όμως ότι οι δανειστές πάντα προσθέτουν πράγματα, είναι μια λογική από το 2010» σημείωσε.

Ο κ. Ξυδάκης παραδέχτηκε πως υπάρχει πίεση και μια ομηρία της χώρας και κάτω από αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να δούμε πώς θα απεγκλωβιστούμε από αυτό το χαλκά, από αυτή τη σκληρή επιτροπεία που αποτελεί εφιάλτη που στοιχειώνει τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων και «πρέπει να οργανώσουμε όχι μόνο τις άμυνες αλλά και τις προοπτικές».

Αναφερθείς στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «παρότι έχει μεγάλη ανεξαρτησία η ΤτΕ, θα πρέπει να λογοδοτεί στην κεντρική κυβέρνηση για κάποια πράγματα. Βλέπουμε κάποιες προαγωγές προσώπων που δεν έχουν τα τυπικά προσόντα, θα πρέπει να υπάρχει μια λογοδοσία, να υπάρχει μια διαφάνεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ