18-01-2021

Ντάισελμπλουμ: To “όχι” δεν σημαίνει απαραίτητα grexit

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας “Algemeen Dagblad”, υπό τον τίτλο «Δεν υπάρχει θέση στην ευρωζώνη για την Ελλάδα με το «όχι», αναφέρει τα εξής: Αν οι Έλληνες αποφασίσoυν κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος της Κυριακής εναντίον του ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης, δεν υπάρχει «θέση στη ζώνη του ευρώ» για την Ελλάδα.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, την Πέμπτη, στο ολλανδικό κοινοβούλιο. Είπε, επίσης, ότι ένα «όχι» θα φέρει τους Έλληνες σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Ένα «ναι» προσφέρει περισσότερη «προοπτική» για συζήτηση. Αν κερδίσει το στρατόπεδο του «όχι», αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη «Grexit».

Ο Ντάισελμπλουμ έχει δείξει ότι ένα «ΟΧΙ» δεν θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο πακέτο βοήθειας. «Ένα πράγμα πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες: Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουν ότι θα πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία, εάν ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα».

«Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης ότι το μέλλον της χώρας θα είναι πολύ πιο εύκολο με το «όχι» στο δημοψήφισμα, δεν είναι μία τίμια ιστορία για τον Έλληνα ψηφοφόρο», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ