23-01-2021

Ο Σόιμπλε θυμήθηκε και το “δημοψήφισμα” Παπανδρέου

Στο ζήτημα του δημοψηφίσματος που είχε προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του γερμανικού κοινοβουλίου για την Ελλάδα. Ο Σόιμπλε, απαντώντας στις κατηγορίες του προέδρου της ΚΟ του Die Linke, ότι οι Ευρωπαίοι εμπόδισαν το δημοψήφισμα το 2011, είπε ότι ο Παπανδρέου είχε αποφασίσει και την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και το ερώτημα.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα ήταν: «Είναι ο ελληνικός λαός διατεθειμένος να υποστεί τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να παραμείνει στο ευρώ ή προτιμά να αποχωρήσει από το ευρώ;», είπε ο Σόιμπλε και τόνισε ότι τον Παπανδρέου δεν τον έριξαν οι Ευρωπαίοι αλλά το κόμμα του. Μάλιστα για να γίνει πιο πειστικός είπε ότι είχε στοιχηματίσει με την Ισπανίδα συνάδελφό του καθώς ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι το δημοψήφισμα θα γίνει, ενώ η Ισπανίδα ήταν σίγουρη ότι το δημοψήφισμα δεν θα γίνει.

Για τα σημερινά θέματα ο Σόιμπλε κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει τίποτε εδώ και πέντε μήνες και επισήμανε ότι «η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά».
“Το θέμα είναι μόνο να τηρήσει τις υποσχέσεις της η Αθήνα”, ανέφερε ο Σόιμπλε και τόνισε ότι για να λειτουργήσει μια νομισματική ένωση απαιτούνται
εμπιστοσύνη και αξιοπιστία.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ