14-04-2021

Ευελιξία για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης συζήτησαν Γκάμπριελ – Γεννηματά

  • Συνάντηση Γεννηματά – Γκάμπριελ
  •  Είναι ανάγκη η Ε.Ε να επιδείξει σθεναρή στάση απέναντι στην προκλητική στάση της Τουρκίας λέει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  

Είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας και ηγετικό στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Διευκρίνισε ότι ανταλλάξαμε απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης και την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης και ενοποίησης με πολιτικές δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ανάπτυξης που θα βάλουν τέλος στις πολιτικές λιτότητας.

«Στο πλαίσιο αυτό ζήτησα η Γερμανική κυβέρνηση και η Ευρώπη συνολικά να επιδείξουν την υψηλότερη δυνατή ευελιξία προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Επεσήμανα επίσης στον κ. Γκάμπριελ την ανάγκη η Ε.Ε να επιδείξει σθεναρή στάση απέναντι στην προκλητική στάση και τις απειλές της Τουρκικής ηγεσίας.

Είναι αυτονόητο ότι ευχήθηκα στον κ. Γκάμπριελ για την νίκη του SPD στις επικείμενες εκλογές στη χώρα τους», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ