17-05-2021

ΣΥΡΙΖΑ: Όταν αποφασίσουν στη ΝΔ, ας μας ενημερώσουν

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τόνισε τις διαφορές των χθεσινών δηλώσεων του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις σημερινές του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Βασίλη Κικίλια, σχετικά με την διαπραγμάτευση, σημειώνοντας ότι «όταν αποφασίσουν, ας μας ενημερώσουν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκης εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ισχυριζόμενος, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την καθυστέρηση, επειδή δεν έχει να παρουσιάσει στους δανειστές «μεταρρυθμίσεις».

Σήμερα, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ισχυρίστηκε στον Real FM πως η κυβέρνηση έχει «ήδη συμφωνήσει» στη διαπραγμάτευση και η καθυστέρηση είναι προσποιητή.

Τελικά τι από τα δύο ισχύει; Πρόκειται για «ιδεοληψίες» της κυβέρνησης που καθυστερούν την αξιολόγηση ή πρόκειται για «θέατρο» αφού έχουν όλα ήδη συμφωνηθεί;

Όταν αποφασίσουν, ας μας ενημερώσουν. Καλό θα είναι επίσης να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό και για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με τις απαιτήσεις των ακραίων κύκλων των δανειστών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ