10-05-2021

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα τιμήσει αύριο η Βουλή

Με ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η Εθνική Αντιπροσωπεία θα τιμήσει αύριο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπως έχει καθιερωθεί η 8η Μαρτίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνεδρίαση, που αρχίζει στις 10:00, θα προεδρεύσει η Αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου και θα μιλήσουν εκπρόσωποι των κομμάτων και της Κυβέρνησης, ενώ θα παρίστανται γυναίκες που αναδείχθηκαν σε υψηλά θεσμικά αξιώματα.

Στη συνέχεια, στις 12:30, στην Αίθουσα της Γερουσίας, υπό τη διοργάνωση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Έλλη Λαμπρίδη, την παιδαγωγό, συγγραφέα και φιλόσοφο που υπήρξε από τους πρωτεργάτες των αγώνων για τα δικαιώματα της γυναίκας.

Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι πέρυσι, το κτίριο της Βουλής είχε φωταγωγηθεί σε πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση, ενώ πορτοκαλί, για τον ίδιο σκοπό, έγινε και ο Λευκός Πύργος, στη Θεσσαλονίκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ