16-05-2021

Με ονόματα απάντησε ο Πολάκης στον Γεωργιάδη για τους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ (video)

Απίστευτες καταγγελίες από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος υποστήριξε πως οι συμβάσεις των 23 διορισμών καταστράφηκαν

Ο Παύλος Πολάκης γνωστοποίησε τέσσερα ονόματα από τη λίστα των 23 ατόμων που φέρονται, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, να προσλήφθηκαν επί ημερών του Άδωνη Γεωργιάδη από τον ίδιο και τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου και τα οποία βρίσκονται στα χέρια του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Γεωργιάδη, έγινε πρόσληψη της Ιωάννας Δεμέντη, του Βασίλη Μπεσκένη, του Ιωάννη Θεοδωράτου και της συζύγου του, κας. Ιωαννίδου. 

«Υπάρχει επίσης και μια κυρία Παρασκευή Κατράβα. Αδερφή μιας κυρίας με την οποία έχετε μια εταιρεία, την «Ελληνική Παιδεία» που τη δηλώνετε στο Πόθεν Έσχες. Αυτή η εταιρεία έχει το 49% μιας άλλης εταιρείας που είχατε κάνει με τον κ. Κισσανδράκη. Αυτός είναι μέτοχος στην εταιρεία Blue Sky. Το 2014, λοιπόν, πήρε από τη διαφημιστική πίτα του ΚΕΕΛΠΝΟ 100 χιλιάδες ευρώ. Το θεωρείτε ηθικό; Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, τέλος, αποκάλυψε, επίσης, πως οι εν λόγω συμβάσεις καταστράφηκαν, όπως τον ενημέρωσε σχετικά το τμήμα διοικητικού συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Προκύπτουν έμμισθη θέση των όσων διορίσατε. Κάψατε όμως τις συμβάσεις. Δεν υπάρχουν οι συμβάσεις. Αυτό λέει το χαρτί που έλαβα. Δεν υπάρχει φυσικό αρχείο. Πρόκειται για έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό video: 

https://vimeo.com/207145255

Η δευτερολογία Γεωργιάδη και οι καταγγελίες Πολάκη για την απόφαση που υπέγραψε ο πρώτος, λίγο πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Υγείας

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε πως και ο ίδιος έλαβε χαρτί με 23 ονόματα που έχουν διοριστεί από υπουργούς της παρούσας κυβέρνησης, τα οποία δεν θέλει να δημοσιοποιήσει διότι αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. «Όση αξία έχει το δικό σας χαρτί, τόση έχει και το δικό μου», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας πως η δεύτερη παράγραφος που αναφέρθηκε νωρίτερα αφορά ιδιωτικές χορηγίες συνεπώς δεν είναι σκάνδαλο, καθώς το ΚΕΕΛΠΝΟ χρησιμοποιεί και υπαλλήλους που πληρώνονται από ιδιωτικές εταιρείες.

Αναφορικά με το πόθεν έσχες του, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Όταν δηλώνω εταιρεία που είναι μέτοχος σε άλλη, δεν δηλώνω τη δεύτερη, αλλά μόνο την πρώτη» και επιτέθηκε προσωπικά κατά του κ. Πολάκη αναφέροντας: «Είστε στα όρια του αγράμματου».

Συνεχίζοντας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να καταθέσει στη Βουλή τις συμβάσεις των ατόμων που ανέφερε νωρίτερα, ενώ σχετικά με τον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY, τόνισε πως δεν έγινε καμία παρανομία επί των ημερών του.

Διατηρώντας τον λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Πολάκη: «Όταν με το καλό θα φύγετε, εγώ θα σε κλείσω φυλακή. Ο Άδωνις Γεωργιάδης», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για χάλκευση στοιχείων.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Παύλος Πολάκης απαντώντας: «Όσοι μας άκουσαν έχουν μυαλό και καταλαβαίνουν. Να αποδείξω τα αυταπόδεικτα; Όλοι αυτοί οι άνθρωποι διορίστηκαν επί υπουργίας σας. Ντροπή να κουνάτε το δάχτυλο όταν για πρώτη φορά στα χρονικά του ΚΕΕΛΠΝΟ χρησιμοποιήθηκε ο ΑΣΕΠ για τους διορισμούς αυτούς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Εσείς κάνατε τη μήνυση. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Και από ότι μαθαίνω, μάλλον για αρχείο πάει αυτή η ιστορία», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας:

«Κουβεντιάζουμε για το 1/4 του χρέους της χώρας. Στα 85 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το μαύρο χρήμα στην Υγεία, μόνο από το 1996 μέχρι το 2010. Μέχρι το 2010 υπάρχει μαύρη τρύπα για τον τρόπο που γινόταν η τιμολόγηση των φαρμάκων [..] Έβγαζαν τον μέσο όρο μεταξύ ακριβών τιμών».

Συνεχίζοντας, στην απάντησή του στον Άδωνη Γεωργιάδη, ο Παύλος Πολάκης υπογράμμισε:

«Έχουμε στοιχεία που ψάχνουμε. Βρήκαμε τι κάνατε κ εσείς λίγες μέρες πριν φύγετε. Υπάρχει αύξηση τιμών φαρμάκων την περίοδο των περικοπών. Κάνατε ένα κουτσούρεμα αλλά προφυλάξατε αρκετές εταιρείες […] Και το πιο χοντρό, στην απόφαση που υπογράψατε λίγο πριν φύγετε, στην οποία δεν υπάρχει η έννοια της χονδρικής τιμής. Την καταργήσατε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο οι τιμές αυξήθηκαν:

«Ξετινάξατε τις τιμές με αυτήν την απόφαση. Κάνατε εσωτερική αναδιανομή υπέρ των μεγάλων εταιρειών. Το βασικό σας έγκλημα – και των Λοβέρδου, Βορίδη, Σαλμά – ήταν το ότι ποτέ δεν διαπραγματευτήκατε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ