13-04-2021

Σκληρή απάντηση Παππά σε ΕΙΤΗΣΕΕ

Άμεση και έντονη ήταν η απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά στην ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ περί αποφυγής ευθυνών και «χρησιμοποίησης» της απόγνωσης των εργαζομένων του MEGA για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ καλωσορίζει την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Ένωσης Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας υπογραμμίζοντας ότι ακούγονται τα ίδια ψέματα και μια κορυφαία γκάφα. Τη στιγμή που η απάντηση στη χθεσινή δήλωση για τους εργαζόμενους του MEGΑ δεν έρχεται από τον πάροχο δικτύου (DIGEA) στον οποίο και απευθύνθηκε ο κ. Παππάς αλλά από τους παρόχους περιεχομένου, δηλαδή τα κανάλια (ΕΙΤΗΣΕΕ).

Και ο λόγος για τον οποίο έγινε αυτό, είναι γιατί όπως τονίζει ο Ν. Παππάς, είναι οι ίδιοι άνθρωποι ακριβώς! «Απλά έκαναν – προφανώς – λάθος στις σφραγίδες τους!» υπογραμμίζει.

Ξεκινώντας από αυτό, που είναι και το μεγαλύτερο σκάνδαλο της υπόθεσης και δημιουργεί τις στρεβλώσεις που βιώνουμε αυτές τις μέρες, προσθέτει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «ότι στην Ελλάδα οι πάροχοι δικτύου είναι ταυτόχρονα και οι πάροχοι περιεχομένου. Κλειστό club και αεροπειρατεία με διαγωνισμό παρωδία».

Είναι λογικό, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, να επιτίθενται στην κυβέρνηση καθώς: με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, από τον ειδικό φόρο τηλεόρασης και το τέλος χρήσης συχνοτήτων, που δεν εισέπρατταν οι προηγούμενοι (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), μπήκαν στο δημόσιο ταμείο 70 εκατ. ευρώ. Προφανώς θα προτιμούσαν μία κυβέρνηση που ξεχνά να καταλογίσει ψηφισμένους φόρους, να τους αφήνει να πορεύονται για ακόμη 27 χρόνια χωρίς άδειες. Και βεβαίως, να πιέζει τραπεζίτες για να παίρνουν αυτοί δάνεια με αέρα.

Όσον αφορά δε το απίστευτο επιχείρημα της ΕΙΤΗΣΕΕ, συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργού ΨΗΠΤΕ, ότι η κυβέρνηση με το νομοθέτημα του Αυγούστου θα απέλυε 2.000 εργαζομένους, ο υπουργός κ. Ν.Παππάς σημειώνει ότι είναι από τις λίγες φορές που αναφέρεται ο πραγματικός αριθμός των εργαζομένων γιατί μέχρι τώρα από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων των σταθμών γινόταν λόγος για 16.000 ή 8.000 εργαζομένους. Να υποστηρίξουν δημόσια την πρόβλεψη του νόμου 4339/15 για την υποχρέωση των σταθμών να έχουν κατ’ελάχιστο 400 εργαζόμενους, καλεί την ΕΙΤΗΣΕΕ ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. «Ας το δεχτούν αυτό και ας συνεχίζουν να μας βρίζουν».

Όσον αφορά την «πλατφόρμα» διάθεσης διαφημιστικού χρόνου, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «η διαφημιστική αγορά έχει γκρίζες ζώνες. Μόνο όποιος επωφελείται από αυτές αντιδρά με τόσο πείσμα στην ηλεκτρονική ‘’πλατφόρμα” για τη διάθεση του διαφημιστικού χρόνου, η οποία εγγυάται τη διαφάνεια των συναλλαγών».

Τέλος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τονίζει ότι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών θα γίνει και τίμημα θα υπάρξει, καθώς και η τελευταία απόφαση του ΣτΕ, υπογραμμίζει ότι οι σταθμοί είναι παράνομοι.

«Μέχρι τότε ας αποδείξουν ότι έστω και ένα από τα δάκρυα που έχυναν για τους εργαζόμενους δεν ήταν κροκοδείλιο. Τους τρόπους τους γνωρίζουν» καταλήγει ο Νίκος Παππάς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ