12-04-2021

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είπατε στον Σόιμπλε «βαστάτε να μην κλείσει η αξιολόγηση κι εμείς να τους ρίξουμε» (video)

Σφοδρή σύγκρουση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αφορά ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη. Η συζήτηση επεκτάθηκε ωστόσο σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα όπως είναι η πορεία της διαπραγμάτευσης αλλά και η διαπλοκή.

Ο πρωθυπουργός απαρίθμησε τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα βήματα που έχουν γίνει για την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας, ενώ έθεσε και καίρια ερωτήματα για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο, αλλά και για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με την τρέχουσα διαπραγμάτευση.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ρώτησε μεταξύ άλλων ευθέως:

Πήγες να πεις στον Σόιμπλε “βαστάτε να μην κλείσει η αξιολόγηση και εμείς θα τον ρίξουμε. Ο αντιπρόεδρός σας εκλαϊκεύει τη γραμμή που είναι να μην κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση”.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει  στη δημοσιότητα το ακριβές πόθεν έσχες του. “Γιατί δεν το δίνεις; Τι περιμένεις; Τι έχεις να κρύψεις;”, διερωτήθηκε.

Το ΔΝΤ από την πρώτη αξιολόγηση ζητά 3,6 δισ. ευρώ μέτρα και εσύ δεν παίρνεις θέση και είναι αθλιότητα να φοράς τη φανέλα του ΔΝΤ στο Βερολίνο λίγο πριν την κρίσιμη διαπραγμάτευση, είπε ο πρωθυπουργός.

“Στο Παρίσι δεν έμεινα στο σπίτι του Βολταίρου” ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τη ΝΔ ότι είναι σε βαθύ στρατηγικό αδιέξοδο και μόλις κλείσει η αξιολόγηση δεν θα έχει  τι να πει.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για επικοινωνιακό πυροτέχνημα, ενώ τον εγκάλεσε καθώς όπως είπε “δεν ανέφερε το παραμικρό για τις επιθέσεις στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη”.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να ψαρέψει ψήφους από την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μία αποτελεσματική αστυνομία ευρωπαϊκού κράτους.

“Δεν πήρατε το πραγματικό μέτρο για τη βία στα γήπεδα”, είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έχουν εξαρθρωθεί πολυμελή κυκλώματα που έκαναν κλοπές και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, σημείωσε ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας αναλυτικά τα στοιχεία της αστυνομίας το τελευταίο διάστημα.

«Δεν προσβάλλετε εμάς αλλά την ελληνική αστυνομία όταν λέτε ότι η χώρα είναι στο έλεος της αναρχίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει στον ελληνικό λαό τι συζήτησε πίσω από τις κλειστές πόρτες με Μέρκελ και Σόιμπλε στη Γερμανία.

Τον κάλεσε παράλληλα να τοποθετηθεί εάν συμφωνεί με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

“Η κριτική εκ του ασφαλούς είναι μία ανεύθυνη στάση την κρίσιμη αυτή στιγμή” κατέληξε ο πρωθυπουργός.

“Αφήσατε άδεια τα ταμεία και η θέση σας είναι αυτή που εκφράζει στα τηλεοπτικά παράθυρα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, να μην κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση”, δήλωσε στην δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι “καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται” χαρακτηρίζοντας παράλληλα αθλιότητα την παρουσία του Μητσοτάκη στην Γερμανία λέγοντας ότι “τελικά δεν φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος αλλά αυτή των δανειστών”. 

“Καταθέστε τώρα πρόταση μομφής θα δείτε πόσο ενωμένη είναι η κυβέρνηση” προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας τη δευτερολογία του.

Το altsantiri.gr μετέδωσε απευθείας την κόντρα των πολιτικών αρχηγών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ