23-01-2021

Τόσκας: Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απάντησε στις επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, αναφορικά με την τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης που κατατέθηκε στη Βουλή, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι αυτοί δεν βρίσκονται στον αέρα, αντίθετα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μονιμοποιηθούν, ίσως και πάρα πολύ γρήγορα».

«Είναι γνωστές οι στρεβλώσεις που αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας, την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον αυτά τα δύο Σώματα, περισσότερο σαν μηχανισμοί πρόσληψης κομματικών ψήφων, παρά για τον λόγο για τον οποίο υπάρχουν», ανέφερε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε:

«Δεν είμαστε εμείς αυτοί, οι οποίοι εμπαίζουν ή ενέπαιξαν τους πυροσβέστες ή τους αστυνομικούς.

Υπήρξαν τεράστιες στρεβλώσεις, εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα αυτές οι στρεβλώσεις ή η μη επίλυση ζητημάτων και αυτήν τη στιγμή ερχόμαστε να καλύψουμε με αυτήν τη διάταξη μία μεταβατική φάση για τους πυροσβέστες πενταετούς θητείας, η οποία δεν μπορούσε να λυθεί αλλιώς».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται σκληρά και συνεισφέρουν στις κατασβέσεις πυρκαγιών, δυνατότητα τριετούς παράτασης, δυνατότητα ένταξης στην επετηρίδα και στις βαθμολογικές προαγωγές, δυνατότητα εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές και τη δυνατότητα να απασχοληθούν με υπερωρίες κατά τη διάρκεια νυχτερινών ωρών, αργιών κ.λπ.

«Δεν βρίσκονται στον αέρα. Ίσα-ίσα, διασφαλίζεται η θέση αυτών των ανθρώπων και δημιουργούνται προϋποθέσεις για μονιμοποίηση ίσως και πάρα πολύ γρήγορα», επέμεινε ο κ. Τόσκας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ