26-01-2021

Δρομολόγηση λύσης στο προσεχές Eurogroup «βλέπει» ο Δραγασάκης

Στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου μπορεί και πρέπει να υπάρξει λύση ή δρομολόγησή της , δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο».

Τόνισε επίσης ότι οι αποκλίνουσες επιδιώξεις ανάμεσα στους δανειστές είναι παραπάνω από προφανείς καθώς η Γερμανία θέλει το ΔΝΤ. “Το ΔΝΤ ζητεί κι άλλη μείωση χρέους. Ο κ. Σόιμπλε αρνείται. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει αντιφάσεις των δανειστών”.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση «να πάρουν σαφή θέση και να τοποθετηθούν εάν συμφωνούν με τις παράλογες απαιτήσεις».

Για την επίσκεψη του Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι «οι δηλώσεις του διέψευσαν απόλυτα τους καταστροφολόγους και τη ΝΔ, καθώς επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόοδος και βελτίωση των οικονομικών μεγεθών».

Γνωστοποίησε  παράλληλα ότι «το ΔΝΤ ζητάει το απλό πράγμα να μειώσουμε το αφορολόγητο, αλλά παράλληλα να μειώσουμε τη φορολογία των υψηλών εισοδημάτων. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό. Είμαστε σε κρίση, είμαστε χώρα υπό χρεοκοπία, ούτε μια δεξιά κυβέρνηση δεν μπορεί να το δεχτεί αυτό».
Αναφερόμενος επίσης στα εργασιακά είπε ότι δεν μπορεί να συζητάμε το αυτονόητο. «Όταν μας κουνάνε το δάκτυλο να έχουν στο μυαλό τους ότι η χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο ας μην το περιφέρουν σαν να μας κάνουν χάρη» , σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ