19-01-2021

Με τη φανέλα του ΔΝΤ στις Βρυξέλλες οι ευρωβουλευτές της ΝΔ (video)

Σε γραμμή Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, κινήθηκαν χθες, Τρίτη, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι στη συζήτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα, εξαπέλυσαν μία πρωτοφανή αντιεθνική ρητορική, αφού ουσιαστικά εναντιώθηκαν τόσο στην Κομισιόν όσο και σε ευρωπαίους αξιωματούχους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα.

Με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται και την ελληνική κυβέρνηση να προσπαθεί να αντισταθεί στις ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν έχασαν ευκαιρία να εκφράσουν τον άσβεστο πόθο τους για εκλογές, οι οποίες θα φέρουν στην κυβέρνηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε αυτό να υπογράψει χωρίς αντιστάσεις τα όσα υπαγορεύουν οι δανειστές.

Η αρχή έγινε με τη Μαρία Σπυράκη, η οποία αρχικά προχώρησε σε μία κοινή διαπίστωση, ό,τι δηλαδή είχε αναφέρει νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν περί θετικών στοιχείων και προόδου της ελληνικής οικονομίας, για να την αναιρέσει όμως λίγα δευτερόλεπτα μετά, όταν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η μόνη λύση για τη χώρα, είναι οι εκλογές.

«Η λύση για την Ελλάδα είναι ένα άλλο μείγμα πολιτικής, που θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της πατρίδας. Οι εκλογές θα δώσουν σταθερότητα στη χώρα, θα δώσουν τέλος στην αβεβαιότητα και την ιδεοληψία και θα βάλουν την Ελλάδα στην κανονικότητα», ανέφερε η κ. Σπυράκη.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μ. Κεφαλογιάννης καθώς στο 0:36 της τοποθέτησής του λέει ότι η τακτική της αναβολής της ελληνικής κυβέρνησης παραπέμπει στο καταστροφικό 1ο εξάμηνο του 2015.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ «χθες, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι καθυστερήσεις ανεβάζουν το λογαριασμό. Και σε επιστολή που έστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι δεν έχει εκπληρώσει ούτε το 1/3 των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης…».

Σε ανάλογο ύφος και ο Γ. Κύρτσος (στο 0:34), επαναλαμβάνει ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ευθύνη για την καθυστέρηση», ενώ επίσης (στο 1:26) λέει ότι το πρόβλημα θα το λύσει η ΝΔ στην Ελλάδα και στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου πετάει την μπάλα στην εξέδρα:

Μετά τις τοποθετήσεις αυτές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου ζήτησε να μιλήσει, μέσω του συστήματος της «μπλε κάρτας», ώστε να υποβάλει στον ευρωβουλευτή της ΝΔ το παρακάτω ερώτημα:

«Πριν από λίγο, ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι υπάρχουν θετικά οικονομικά στοιχεία. Προχθές ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι η απόδοση ήταν μεγαλύτερη από τα αναμενόμενα. Τις προάλλες ο κ. Γιούνκερ είπε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τρομερές αλλαγές. Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι έχουμε κάνει περισσότερες αλλαγές από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Μόνο εσείς κατηγορείτε την ελληνική κυβέρνηση. Θα ήθελα να μου πείτε τι από τα δύο ισχύει: Ή εσείς διαστρέφετε την αλήθεια για φτηνούς πολιτικούς λόγους, ή οι κ.κ. Γιούνκερ, Μοσκοβισί, Ντομπρόβσκις και Ντάισελμπλουμ προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικός εξευτελισμός της ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο

Ο πολιτικός εξευτελισμός και η χυδαιότητα της ΝΔ ξεπέρασαν κάθε όριο. Έφτασαν στο σημείο να εκλιπαρούν τους Ευρωπαίους να ρίξουν την κυβέρνηση.

Κατά τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στο Ευρωκοινοβούλιο, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ξεδίπλωσαν με κραυγαλέο τρόπο την τακτική του σαμποταρίσματος της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης (σ.σ.: δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ με τα βίντεο παρακάτω). Οι κ.κ. Σπυράκη, Κεφαλογιάννης και Κύρτσος αμφισβήτησαν ακόμα και τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόφσκις, τα οποία δείχνουν την ανάκαμψη όλων των δεικτών, ενώ επέλεξαν να συνταχθούν με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η Μ. Σπυράκη ισχυρίστηκε πως “παρά τους αριθμούς που παρουσιάσατε και είναι θετικοί, η καθυστέρηση στη δεύτερη αξιολόγηση ανεβάζει τον λογαριασμό”. Πρόσθεσε δε πως “εξέλιξη αυτή βαρύνει πρωτίστως την ελληνική κυβέρνηση” και ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για “τακτική αναβολής της κυβέρνησης” σε ό, τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ ο Γ. Κύρτσος ισχυρίστηκε πως “η κυβέρνηση έχει τη βασική ευθύνη για την καθυστέρηση”, και συνέχισε λέγοντας πως “το πρόβλημα θα το λύσουμε εμείς, ελπίζουμε σύντομα, στην Ελλάδα”.

Είναι πλέον φανερό πως η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εφαρμοστούν τα πιο εφιαλτικά σενάρια για τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς, όμως, για τη ΝΔ, τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα τις εκλέγει ο ελληνικός λαός και όχι οι ακραίοι κύκλοι των δανειστών.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ