22-01-2021

Τσίπρας σε Μοσκοβισί: Φτάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα (video)

Το μήνυμα ότι φτάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα μετέφερε στον επίτροπο νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την υποδοχή του επιτρόπου στο Μέγαρο Μαξίμου ο έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για “εντυπωσιακή υπερ-απόδοση της ελληνικής οικονομίας και για ανάπτυξη 2,5% το τρέχον έτος”.

Επανέλαβε ότι απαιτείται ουσιαστική ανακούφιση και βήματα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ενώ σε μία σαφή αιχμή απομόνωσης του ΔΝΤ ο Αλέξης Τσίπρας συνέστησε μέτωπο λογικής με τη δημιουργία όπως χαρακτηριστικά είπε «κοινού μετώπου συμμαχίας των λογικών».

Υπογράμμισε ότι «μπορεί να είναι καταστροφική μία συζήτηση σχετικά με μέτρα ακόμη και ενός ευρώ».

«Είναι ώρα να αναγνωρίσουν όλοι τις θυσίες του ελληνικού λαού. Μπορούμε να συζητήσουμε για μεταρρυθμίσεις, αλλά φτάνει με τη λιτότητα» σημείωσε μεταξύ άλλων  και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ένας σημαντικός εταίρος σε μια συμμαχία της λογικής που χρειαζόμαστε σήμερα στην Ευρώπη», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Με λίγη προσπάθεια από όλους θα κλείσει η συμφωνία»

«Είμαι εδώ για να εργαστώ μαζί σας. Τα αποτελέσματα της Ελλάδας είναι πολύ ικανοποιητικά και είχαμε ανάπτυξη, όπως εμφάνισαν οι πρόσφατες προβλέψεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάπτυξη 3% το 2018. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά», ανέφερε από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς που είδαμε στις πρόσφατες προβλέψεις, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, εκτιμώντας ότι το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου θα μπορούσε να θέσει τις παραμέτρους μιας συμφωνίας.

“Με λίγες προσπάθειες από όλους, μπορούμε να τα καταφέρουμε και πρέπει να τα καταφέρουμε”, τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.

«Θέλω οι Έλληνες να δουν ένα φως στο τούνελ της λιτότητας. Δεν είμαστε υπέρμαχοι της λιτότητας όπως και κανένας θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας», είπε  ο ευρωπαίος επίτροπος και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υπογραφή συμφωνίας ενώ τάχθηκε υπέρ “ενός ισορροπημένου σετ μεταρρυθμίσεων, ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει αξιόπιστη και ελκυστική για επενδύσεις”.

Μετά τη συνάντηση, ο έλληνας πρωθυπουργός προχώρησε σε μία σειρά από tweets σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ