17-05-2021

Μαξίμου: Η κα. Μπακογιάννη υποβάλλει τα διαπιστευτήρια της ΝΔ προς τους θεσμούς

«Το μόνο που την ενδιαφέρει (σ.σ. την κ. Μπακογιάννη) είναι να υποβάλλει διαρκώς τα διαπιστευτήρια της ΝΔ προς τους θεσμούς, λίγο προτού ο κ. Μητσοτάκης συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών» σημειώνει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, απαντώντας σε συνέντευξη της κ. Μπακογιάννη, στην οποία κάνει λόγο για «ποινικοποίηση της καθυστέρησης στη διαπραγμάτευση».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «η ηγετική ομάδα της ΝΔ –σήμερα τη σκυτάλη πήρε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη– κουραστικά επαναλαμβάνει το ίδιο τροπάριο, ζητώντας να υπογράψει η κυβέρνηση ό,τι της ζητούν οι ακραίοι εκ των δανειστών, όσο εξωπραγματικά και αν είναι τα μέτρα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό».

Και συνεχίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: «Σε μια απέλπιδα, μάλιστα, προσπάθειά της προτείνει το τραγελαφικό «να ποινικοποιηθεί το χάσιμο χρόνου της διαπραγμάτευσης». Θα ήταν επικίνδυνο, αν δεν ήταν τόσο φαιδρό. Είναι φανερό ότι δεν την ενδιαφέρουν τα νέα μέτρα που θα υποστούν οι Έλληνες πολίτες –δεν αφορούν ούτε αυτήν, ούτε τους φίλους της. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να υποβάλλει διαρκώς τα διαπιστευτήρια της ΝΔ προς τους θεσμούς, λίγο προτού ο κ. Μητσοτάκης συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
Η κ. Μπακογιάννη δικαιολογεί τον Σόιμπλε, στηρίζει το ΔΝΤ, βάλλει κατά των πολιτών, και ζητά εκλογές. Αγνοεί ό,τι δεν συμβαδίζει με το αφήγημά της, όπως οι δηλώσεις των Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Μάρτιν Σούλτς και άλλων, οι οποίοι μόνο στην ελληνική κυβέρνηση δεν επιρρίπτουν τις ευθύνες των καθυστερήσεων της διαπραγμάτευσης.
Η κ. Μπακογιάννη θα περιμένει για πολύ καιρό τις εκλογές. Ευτυχώς γι’ αυτήν, θα έχει παρέα: τον κ. Μητσοτάκη και όσους τους τυφλώνει το αντιπολιτευτικό μένος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ