15-05-2021

Παππάς: «Η κυβέρνηση θα παρέμβει για τα ιστορικά φύλλα του ΔΟΛ»

Αναφορά στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ΔΟΛ έκανε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς,  υποστηρίζοντας ότι η «κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει για τα ιστορικά φύλλα».

Ετοιμη να παρέμβει είναι η κυβέρνηση για να σωθούν ιστορικές εφημερίδες, τόνισε ο Νίκος Παππάς στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε εξηγήσεις πώς θα γίνει κάτι τέτοιο.

Ακόμη ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο Mega που απειλείται με «μαύρο», λέγοντας «ένα κανάλι θα μαυρίσει σε λίγες μέρες επειδή το θέλουν οι ανταγωνιστές», ενώ χαρακτήρισε ως απολύτως στρεβλή κατάσταση τα κανάλια να έχουν οργανισμό διανομής σήματας, αναφερόμενος στη DIGEA.

«Από την αρχή του 2015, 70 εκατομμύρια από κανάλια εισπράχθηκαν ως φόροι. Χάσαμε στο ΣτΕ με οριακή πλειοψηφία. Τάχιστα το ΕΣΡ να κάνει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, γιατί έχει βρει κάποια πράγματα έτοιμα», τόνισε επίσης.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στο μέτωπο της αξιολόγησης ο κ.Παππάς σημείωσε ότι «μια αριστερή κυβέρνηση κρίνει ποιες υποχωρήσεις θα κάνει κρίνοντας το γενικό συμφέρον. Εκεί βρίσκεται η συνείδησή μας, αν θα βελτιώσουμε η θα χειροτερεψουμε τη ζωή στρωμάτων που θέλουμε να εκφράσουμε». Ο υπουργός, κατέληξε χαρακτηρίζοντας ως ανώμαλη κατάσταση «τα κεντροαριστερά κόμματα να έχουν μονομετωπο στην κυβέρνηση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ