17-05-2021

Η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη μπορούν να υπερασπισθούν τον άνθρωπο, είπε ο Παυλόπουλος

Στις αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, για την υπεράσπιση του ανθρώπου και της κοινωνικής συνοχής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωση που έκανε σήμερα στο Ξυλόκαστρο, μετά το τέλος της λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Βλασίου, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία τιμά σήμερα τον πολιούχο της.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Ο «φερωνύμως βλαστήσας, ως δένδρον εύκαρπον» ‘Αγιος Βλάσιος, Πολιούχος του Ξυλοκάστρου, μας διδάσκει και θα μας διδάσκει πάντα μια από τις μεγάλες αξίες της Χριστιανοσύνης και κυρίως της Ορθοδοξίας, η οποία σήμερα, μέσα στη γενικευμένη βαθιά κρίση, αποκτά καθοριστική σημασία, τόσο για την χειμαζόμενη κοινωνία μας, όσο και για την Ευρωπαϊκή μας οικογένεια: «Την αξία της αλληλεγγύης -και της επέκεινα «δίδυμης αδελφής» της, της κοινωνικής δικαιοσύνης- η οποία μπορεί να υπερασπισθεί με σθένος και αποτελεσματικότητα τον άνθρωπο και την κοινωνική συνοχή».

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ενώ παραβρίσκονται μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Τσόγκας και Χρίστος Δήμας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπερειφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος, εκπρόσωποι αρχών και φορέων κ.α.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκέπτεται σήμερα το Ξυλόκαστρο και τιμά με την παρουσία του τις εκδηλώσεις που γίνονται για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Βλασίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην Δοξολογία που εψάλη στον ιερό ναό του Αγίου Βλασίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Tαρσού και Πολυφέγγους, Διονυσίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Βλασίου στους κεντρικούς δρόμους του Ξυλοκάστρου, παρουσία πλήθους πιστών.

Στις 12:30 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναγορευθεί σε επίτιμο δημότη Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, κατά την διάρκεια τελετής που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό θέατρο «’Αγγελος Σικελιανός».

Ακολούθως ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος.

Μετά το επίσημο γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην τοπική κοινότητα ‘Ανω Συνοικίας Τρικάλων Κορινθίας, όπου θα επισκεφθεί το αρχοντικό Νοταρά και την Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ