15-05-2021

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει όσο κι αν το απεύχεται η ΝΔ (video)

“Όσο η Ευρώπη θα παραμένει άβουλη, αδύναμη, ανίσχυρη, τόσο θα ενισχύονται οι δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού. Η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα. Η κρίση είναι παρελθόν” δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιείται σήμερα κι αύριο.

“Το 2017 θα είναι ένας χρόνος κρίσιμος για την Ευρώπη” τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος υπογράμμισε ότι “για πρώτη φορά κλονίζεται η ευρωαντλαντική σχέση και ο προσανατολισμός της”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Τσιπρας υπογράμμισε ότι “Τηρούμε τα συμφωνηθέντα, να τηρήσουν και οι εταίροι μας αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Η αξιολόγηση θα κλείσει, και θα κλείσει θετικά όσο κι αν το απεύχεται η ΝΔ”.

«Να λάβει υπόψη ο Μητσοτάκης σε ποιους δίνει διαπιστευτήρια»

«Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Γερμανία δεν ξέρω τι θα πει αλλά δεν θα αναφέρει το ζήτημα της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου. Δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου δεν ζήτησε ενημέρωση. Δεν τους ενδιαφέρει να κλείσει η αξιολόγηση αλλά να πέσει η κυβέρνηση για να έρθουν αυτοί στα πράγματα. Να λάβει υπόψη ποιος παλεύει για διέξοδο από την κρίση και ποιος δίνει διαπιστευτήρια προκειμένου να έρθει στην εξουσία.

Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που μας εγκαλούν για καθυστερήσεις. Θα του πω ότι για να πάρει την εξουσία δεν αρκεί να γίνει αρεστός στους δανειστές αλλά στον ελληνικό λαό και αυτό δεν θα το καταφέρει».

Να μαζέψει η Μέρκελ τον κ. Σόιμπλε

«Θέλω να παρακαλέσω θερμά την Καγκελάριο κ. Μέρκελ να αποθαρρύνει τον υπουργό Οικονομικών από αυτή τη διαρκή επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας και από τις υποτιμητικές αναφορές. Η προεκλογική περίοδος σε μια χώρα δεν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σε μια άλλη χώρα».

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει να είναι η ουρά της Ν.Δ και του κ. Μητσοτάκη

«Το ΠΑΣΟΚ επιμένει να είναι η ουρά της Ν.Δ και του κ. Μητσοτάκη. Είχε ευκαιρίες να πάρει αποστάσεις και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τους καλούμε να δουν ότι τα πράγματα αλλάζουν. Σε λίγο θα είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που επιμένουν να συνεργάζονται με μια δεξιά που συνδυάζει τον φιλελευθερισμό του κ. Μητσοτάκη και την ακροδεξιά ρητορική του κ. Γεωργιάδη».

Κανείς δεν θα προσβάλει το ηθικό πλεονέκτημα Αριστεράς

«Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα να προσβάλει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Θέλω να ζητήσω από τους υπουργούς και τα αρμόδια όργανα του κόμματος να μην δείξουν καμία επιείκεια. Στην ιστορική συγκυρία που βρισκόμαστε στην κυβέρνηση θα κριθούμε από το αν θα καταφέρουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες στήριξης της κοινωνίας».

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκαν γύρω στις 18:00.

Οι εργασίες συνεχίζονται αύριο το πρωί στις 10:30 και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ολοκληρωθούν στις 15:30.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ