23-10-2020

ΣΥΡΙΖΑ: Ας μην το παίζουν διαπρύσιοι κήρυκες της ελευθεροτυπίας αυτοί που έκλεισαν την ΕΡΤ

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ για σχετικά με την ΕΡΤ:

«Η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, παρά τις επικοινωνιακού τύπου δηλώσεις περί “νέου”, συνεχίζει πιστά την πολιτική Σαμαρά. Όχι μόνο δεν διαχωρίζει τη θέση της από τις χυδαιότητες, τις ύβρεις και τους εκβιασμούς που εξαπέλυσε ο κ. Λαζαρίδης εναντίον των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη”, αλλά προβαίνει και σε υποδείξεις για τους σχολιασμούς των δημοσιογράφων, και για την επιλογή των παρουσιαστών των εκπομπών. Τους ενοχλεί που κρίσιμα ζητήματα προβάλλονται από τη δημόσια συχνότητα, ενώ αποσιωπώνται πλήρως από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου και συνεχίζει:

«Αυτοί που έκλεισαν την ΕΡΤ, ασκώντας στυγνή λογοκρισία και πετάγοντας στον δρόμο εργαζόμενους, επειδή, όπως ευθαρσώς ομολόγησε πρόσφατα ο κ. Σταμάτης, “είχε ανθρώπους που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ”, ας μην το παίζουν τώρα διαπρύσιοι κήρυκες της ελευθεροτυπίας και της πολυφωνίας. Δεν τους πιστεύει κανείς».