23-10-2020

Το “Le Figaro” επιβεβαιώνει τις συναντήσεις Τσίπρα με L’ Oreal και Rothschild, στο Παρίσι

O CEO της γαλλικής αυτοκρατορίας των καλλυντικών επιβεβαιώνει στη διαδικτυακή έκδοση της γαλλικής εφημερίδας τις συναντήσεις του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά και με τους εκπροσώπους της Rothschild

Με επίσημη δήλωσή του στο lefigaro.fr ο CEO της L’ Oreal, Ζαν Πολ Αγκόν, επιβεβαιώνει τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα για επενδυτικούς λόγους, βάζοντας έτσι τέλος στη συνωμοσιολογία.

Αναλυτικά, το σχετικό δημοσίευμα:

“Η L’ Oreal ετοιμάζεται για μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα”. Το δελτίο Τύπου που έστειλε η ελληνική Κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ, δίνει ελπίδα για μια ανάσα. Σε μια Ελλάδα που έχει πληγεί από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, τόση ύφεση και ανεργία που αγγίζει το 24% του ενεργού πληθυσμού, η προοπτική της δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι ένα καλό νέο. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να απαντήσει στην κριτική αναφορικά με ένα επίσημο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί έντονα τον ελληνικό Τύπο.

Η φύση της επένδυσης της L’ Oreal είναι εκείνη που ιντριγκάρει. Πράγματι, πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό. O Jean-Paul Agon, Πρόεδρος της γαλλικής αυτοκρατορίας των καλλυντικών επιβεβαιώνει μια συνάντηση μεταξύ του του Jean-Paul Agon – ο οποίος μιλάει άπταιστα ελληνικά – και του ο Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος «είναι μια ιδιωτική συνάντηση. Κανένα σχόλιο σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν».

Η L’Oréal ενδέχεται να ξεκινήσει εντός ολίγων μηνών μια επένδυση στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Πέτσας: Παραδειγματική η τιμωρία σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα (video)

Τίποτε καλύτερο για να διατηρηθεί το μυστήριο. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με παρατηρητές, είναι ότι ο γαλλικός όμιλος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το μικροκλίμα της και το εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με άλλες πηγές της αγοράς, η L’ Oreal σχεδιάζει εδώ και αρκετούς μήνες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα καλό σημάδι για τους ξένους επενδυτές, μια ενδεχόμενη ανάκαμψη.

Κατά την παραμονή του στο Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους των Rothschild, όπως επιβεβαιώθηκε από την επενδυτική τράπεζα”.