23-10-2020

Από ιδεολογική τάση σε πολιτική οργάνωση το Αριστερό Ρεύμα της ΛΑΕ

Τη μετατροπή του από ιδεολογική τάση σε πολιτική οργάνωση, εντός της Λαϊκής Ενότητας, αποφάσισε το συνέδριο του Αριστερού Ρεύματος, όπου εξελέγη και η Κεντρική Επιτροπή.

Με τη συμμετοχή 450 αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο το συνέδριο του Αριστερού Ρεύματος, το οποίο ενέκρινε τη μετατροπή του από ιδεολογική τάση σε πολιτική οργάνωση, ενταγμένη στην Λαϊκή Ενότητα, ενώ ενέκρινε την ιδρυτική διακήρυξη και το καταστατικό.

Το Αριστερό Ρεύμα επί 25 χρόνια λειτουργούσε ως ιδεολογικοπολιτική τάση, αρχικά στον ΣΥΝ, έπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ και από τον Σεπτέμβρη 2015 στην ΛΑΕ.

Επίσης, το συνέδριο ανέδειξε Κεντρική Επιτροπή, αποτελούμενη από 101 μέλη, η οποία θα είναι το καθοδηγητικό όργανό του για τρία χρόνια, μέχρι το επόμενο συνέδριό του. Η Κεντρική Επιτροπή θα εκλέξει την Εκτελεστική Γραμματεία (ΕΓ) της και τον γραμματέα της, που θα εκτελούν τις αποφάσεις της μεταξύ τον ολομελειών της.

Το Αριστερό Ρεύμα, με το ιδρυτικό συνέδριό του, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, κλείνει μια ολόκληρη φάση ως ιδεολογικοπολιτική τάση και μπαίνει σε ένα νέο κύκλο, ως πολιτική οργάνωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ενταγμένη στην ΛΑΕ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το Αριστερό Ρεύμα, ως πολιτική οργάνωση, παρότι θα έχει πλέον οργανωτική, πολιτική και ιδεολογική αυτοτέλεια, θα περνάει μέσα από τη Λαϊκή Ενότητα όλη την μαζική πολιτική δραστηριότητά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Πέτσας: Παραδειγματική η τιμωρία σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα (video)

Αυτή θα αποβλέπει στην ενδυνάμωση της ΛΑΕ, στην ανάπτυξη των εργατικών και λαϊκών αγώνων, στην προώθηση της εναλλακτικής πρότασής της για την αντιμνημονιακή ανατροπή και για μία Ελλάδα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, προοδευτική, κοινωνικά δίκαιη με εθνικό νόμισμα, χωρίς μνημόνια λιτότητας, με ορίζοντα μια σοσιαλιστική κοινωνία, καθώς και για τη συγκρότηση ενός πολιτικού, κινηματικού και εκλογικού μετώπου των αριστερών, δημοκρατικών, πατριωτικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων στη βάση κοινού ριζοσπαστικού προγράμματος.