14-04-2021

Επίθεση Βαρβιτσιώτη σε Μουζάλα για το Προσφυγικό

Επίθεση κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα, εξαπέλυσε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του στη Βουλή.

«Οι δήθεν “ευαίσθητοι” αποδεικνύονται, για ακόμη μία φορά, ανάλγητοι και θρασείς. Γιατί την ώρα που μαζί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαπιστώναμε από κοντά την κραυγή απόγνωσης των τοπικών κοινωνιών της Μυτιλήνης για την πλήρη εγκατάλειψή τους από την κυβέρνηση στο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ο αρμόδιος υπουργός, από το βήμα της Βουλής, αντί να απολογείται συνέχισε να κατηγορεί», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, κατηγορώντας τον κ. Μουζάλα πως δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες και να κατηγορήσει τις τοπικές κοινωνίες, τα στελέχη της αντιπολίτευσης, ακόμα και τους ξενοδόχους για τους τρεις αιφνίδιους θανάτους, που σημειώθηκαν στη Μόρια.

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ έκανε λόγο για πλήρη πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης του να εμφυσήσει το αίσθημα ασφαλείας στους Έλληνες πολίτες, αλλά και να διασφαλίσει συνθήκες ανθρώπινης φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, τονίζοντας πως για τον κ. Μουζάλα ευθύνονται όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν. «Η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει συμμέτοχος στη “μικροπολιτική των μαγκαλιών”, που επινόησαν και ακολούθησαν πιστά ο κ. Μουζάλας και οι σύντροφοί του, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Δεν πρόκειται, όμως, να γίνει συμμέτοχος και στη δική του διαχειριστική ανεπάρκεια και ανικανότητα», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, ρωτώντας τον κ. Μουζάλα να απαντήσει στο ερώτημά του: «Πόσους επιπλέον νεκρούς πρέπει να θρηνήσουμε, προκειμένου να γίνει ακόμη σοφότερος;».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ