29-10-2020

Λεβέντης: Να μην υπογράψει νέα μέτρα και να μην ψηφίσει τον κόφτη η κυβέρνηση (video)

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην συζήτηση στην Βουλή για το πορίσματα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, τόνισε πως ” η όλη προσπάθεια περιορίστηκε στον Κήρυκα Χανίων και στην Offscore της Αυγής”.

«Ποιος ήταν ο σκοπός της εξεταστικής; Να στείλουμε φυλακή κάποιους; Ακόμα και αυτοί που κάνανε τροπολογία για να γλιτώσουν τα τραπεζικά στελέχη που έδιναν δάνεια, δεν υπάρχουν στο πόρισμα… Η ηθική αυτουργία των πολιτικών πάει περίπατοΝιάου – νιάου στα κεραμίδια κάνει. Εδώ μέσα ο ένας κοροϊδεύει τον άλλο» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μίλησε για δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «που δεν πρόκειται να αποπληρωθούν», ενώ παράλληλα εξέφρασε την διαφωνία του στο να ψηφίσει η Βουλή ρύθμιση για να σωθεί το εκδοτικό συγκρότημα του ΔΟΛ.

«Είπε ο πρωθυπουργός να σώσουμε τα συγκροτήματα που έχουν χρέη. Με τι τρόπο; Όταν λέμε να σωθούν εννοούμε να μεταφερθούν στο μόνιμο υποζύγιο, τον ελληνικό λαό; Υπάρχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις σαν τον ΔΟΛ. Γιατί δεν χρησιμοποιούμε την φόρμουλα αυτή για τόσες άλλες υποθέσεις πτωχεύσεων που επίσης χάνονται θέσεις εργασίας;» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης κατέθεσε μάλιστα έγγραφα, (ερώτηση στην Βουλή), που ανέφεραν δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, ως αρχηγού της Δημοκρατικής Συμμαχίας που κατηγορούσε την ΝΔ για τα δάνεια που είχε λάβει, αλλά και στην τροπολογία του 2013 που ψήφισε η κυβέρνηση (Σαμαρά -Βενιζέλου), για να προστατέψει τα τραπεζικά στελέχη που έδιναν αφειδώς τα θαλασσοδάνεια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Για την διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Λεβέντης είπε ότι δηλώσεις, όπως αυτή του κ. Ξυδάκη περί δραχμής, δεν ωφελούν την χώρα, αντιθέτως, δημιουργούν αμφισβήτηση της πορείας της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προειδοποίησε τον πρωθυπουργό λέγονταςμην τολμήσει η κυβέρνηση να υπογράψει στις Βρυξέλλες τα μέτρα των δανειστών και στην Αθήνα να ψηφίσει τον υπερκόφτη γιατί θα υποτιμήσετε την όλους τους βουλευτές. Αυτά που είπε ο πρωθυπουργός ότι δεν θα ψηφίσει η κυβέρνηση του, ούτε ένα ευρώ σε μέτρα, τα έχει πει και πριν από ενάμιση χρόνο και τότε και τώρα οι πολίτες πληρώνουν στο σύνολο τους και όχι μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο κ. Λεβέντης ζήτησε από τον πρωθυπουργό, να ενημερώνονται οι αρχηγοί των κομμάτων για σοβαρά θέματα, όπως η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στο συνταξιοδοτικό λέγοντας πως το ΔΝΤ εκτιμά πως η ανώτερη σύνταξη δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1200 ευρώ μεικτά”.

Τόνισε ακόμη, πως η χώρα δεν μπορεί να περιμένει επενδύσεις με κυβερνητικές πλειοψηφίες των 152 και 153 βουλευτών. Προέβλεψε δε πως οι εκλογές που θα γίνουν σύντομα θα εφαρμοστεί η ενισχυμένη πλειοψηφία, ενώ οι μεθεπόμενες θα πραγματοποιηθούν με την απλή αναλογική και τότε θα γίνει οικουμενική κυβέρνηση, την οποία η Ένωση Κεντρώων ζητά από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην Βουλή.