09-02-2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος

Ανακοίνωση για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αποτίοντας φόρο τιμής στους Έλληνες Εβραίους που κατέληξαν στα χιτλερικά στρατόπεδα, καθώς κι εκείνους που συμμετείχαν στον αντιφασιστικό αγώνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Σήμερα, θυμόμαστε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης Ιστορίας. Η ανάμνηση της ανείπωτης βαρβαρότητας των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, η απόδοση τιμής σε όσους κι όσες φυλακίστηκαν, μαρτύρησαν, σε όσους και όσες δεν επέστρεψαν ποτέ, είναι καθήκον μας.

Ιδιαίτερα, οφείλουμε σήμερα να θυμόμαστε τους Έλληνες Εβραίους, όσους κατέληξαν στα χιτλερικά στρατόπεδα, καθώς κι εκείνους που συμμετείχαν στον αντιφασιστικό αγώνα».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην πρόσφατη άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη αλλά και έξω από αυτή: «Ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη είναι σήμερα απαραίτητος όσο ποτέ. Η επιστροφή της ακροδεξιάς, του ρατσισμού, της εθνικής περιχαράκωσης στην Ευρώπη και στον κόσμο, η επανεμφάνιση σύγχρονων υμνητών του Χίτλερ στη χώρα μας, είναι φαινόμενα που δεν μας αφήνουν να εφησυχάζουμε.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα θύματα του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, να θυμόμαστε, αλλά και να αγωνιζόμαστε διαρκώς, ενάντια στον διωγμό των αδυνάτων, των ξένων, των κατατρεγμένων. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε το κακό να επιστρέψει».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ