11-02-2021

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έφερε την ευρωπαϊκή οικογένεια απέναντι στην Ελλάδα (video)

Στο απόλυτο αδιέξοδο οδηγεί η κυβέρνηση τη χώρα, αφού «με τις καθυστερήσεις, την ανικανότητα, την αναξιοπιστία, τις συνεχείς αντιφάσεις, οδήγησε όλους μαζί τους εταίρους της χώρας σε υπερβολικές απαιτήσεις».

Τάδε έφη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έφερε απέναντι στην Ελλάδα ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια, και την κατηγόρησε πως «αφήνει τη χώρα εκτεθειμένη σε μεγάλους κινδύνους, καθώς επανέρχεται η απειλή της εξόδου από την Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε την κοινωνία, και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους πολίτες, στον χειρότερο εφιάλτη καθώς τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν, και σε αυτήν την περίπτωση, όχι οι πλούσιοι, αλλά οι φτωχοί και η μεσαία τάξη.

«Η οικονομία είναι παγωμένη, οι πολίτες υποφέρουν, όχι μόνο από την υπερφορολόγηση και τη λιτότητα, αλλά και την έλλειψη σχεδίου και προοπτικής, που οξύνουν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «ψέματα, αναξιοπιστία και φόρους» που αποτελούν -όπως είπε- την παρακαταθήκη που κληροδότησε ο κ. Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο. Οι εταίροι έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Όμως, σημασία σήμερα έχει να βρεθεί λύση.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι, πάνω από τα δικά του συμφέροντα, βρίσκονται τα συμφέροντα της πατρίδας και του ελληνικού λαού. Αφού δεν μπορεί να τα διαφυλάξει, ας δώσει στους Έλληνες την ευκαιρία να αποφασίσουν για το πώς θέλουν να προχωρήσουν».

Η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε: «Είμαι έτοιμος. Είμαστε έτοιμοι, να δώσουμε, με αξιόπιστο και αξιοπρεπή τρόπο, τον δύσκολο, αλλά καλό αγώνα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ